DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Saturday, February 22, 2014

gapai impian bukan angan - angan

Alhamdulillah dengan limpah kurnianya mampu untuk menitip lagi.
Nak update la sikit pasal pertandingan debat astar aritu, hehehe
Kali ini aku sangat puas hati dengan prestasi aku , dan sebab kali ni juga aku diberi kepercayaan untuk lead team
Alhamdulillah lepas sangat2 sasaran.
Pusingan 1 
USM vs UiTM C - menang
Pusingan 2
USM vs UiTM D - kalah
Pusingan 3
USM vs UiTM A - menang
Pusingan 4
USM vs USM KK - menang
Pusingan 5
USM vs UTeM - menang
Pusingan 6
USM vs UiTM C - kalah

Selepas tamat pusingan 6 kedudukan kami di ranking 7 daripada 36 pasukan
Dan secara langsung kami ke suku akhir

Suku akhir
USM - UIAM
UKM -UITM E
UIAM A - UITM C
UTM -UPM

Pusingan suku akhir kami kalah, hehe sangat gembira sebab mampu ke suku walaupun baru setahun jagung,
Lepas niy boleh berjuang untuk ke peringkat akhir pula
InsyaAllah


Wednesday, February 5, 2014

Sanggar Debat UM

Salam n hi !

Cuti semester ni bergelumang dekat atas katil je, tak de keje nak buat dah,
biasa lah, stay kat USM, kerja kalau balik rumah pun tak buat apa2 huhu
bukan kerja je dok kat USM niy, kene training jugak, training ape ? training debat la,
yela, kami ni budak baru belajar, debat pon tak power lagi macam senior2 dulu, huhu
InsyaAllah orang kata kalau berusaha kita berjaya
betul la kan !
Debat yang terdekat ni Debat ASTAR
Debat yang dianjurkan oleh kolej kediaman pertama UM

jadi kami berkampung 4 hari kat KL, hehehe boleh lah pi jenjalan kejap kan :p
angan2 nak break, insyaAllah boleh !!Amin !!

Thursday, January 9, 2014

Permohonan kemasukan ke Universiti Sains Malaysia Sidang Akademik 2014/2015



PERMOHONAN ONLINE : SALURAN 1

Wednesday, January 8, 2014

Jengah 2013

Salam n hi 

sebelum tu, aku nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2014 kepada semua pembaca !! hehe
dah lama tak update blog niy, kian sunyi pulak !! hehehe
ok la pape pun nak update sikit la pasai Debat Gender ritu, ataupun nama lain Great Debate Gender.
kali ni UTP jadi tuan rumah, so kami berkampung lah kat UTP nun jauh dipelusuk sana huhu


Kali ini buat julung kalinya aku mewakili USM untuk kesemua pusingan , makna nya takda la main masuk dipertengahan pertandingan, Al maklum la, pendebat senior malas nak masuk gender debate niy tah lah..mungkin sebab depa tak suka style debat ni kot, GGD niy gune British parliamentary style, so ade 4 pasukan dalam 1 sidang..wow kan..huhu
kami ni pendatang baru dalam debat, aku nyer team mate pon baru, so kami terkapai2 
dok kat sane dengar dan lihat banyak pendebat2 senior dan gah..menjadikan kami anak ikan ni ketakutan 3:
yela mane tak nyer sume pendebat dah ade pencapaian , kami ni masih baru lagi dalam debat ni..huhu

pusingan pertama dah hampeh..lawan team kuat2 kot , ade senior2 dorang turun lagi tu..fuhh respek la sama depa..
yang kami ni datang macam tu je lah..hahah
pusingan 2 ,3 ,4 tu alhamdulillah dapat kekal momentum, tapi masuk pusingan akhir memang macam nokharom, lawan team yang terlampau kuat, yang dah memang layak ke suku, dah, yang kami niy berbekalkan dengan 6 mata, mengharapkan belas kasihan juri, namun juri yang mengadili kami tu macam tak telus..haihh! tah la
tapi Alhamdulillah kami dapat meperbaiki pencapaian dan ranking tahun lepas, walaupun hampir break , tapi kami tahu kekuatan kami tahap mana, so takde lah kecewa sangat :)

lepas je debat gender, terus fokus kat TEST pulak..aiyoo banyak giler subjek dan topik nk kene kover lepas tinggalkan tu aiyyakkk..memang test aritu mencarut jer lah..huhu tapi alhamdulillah boleh la buat jugak, daripada mengarut tak tentu pasai

 Dan Akhir sekali FINAL EXAM
seram bangat !! dan tarikh exam kali ni cukup ong !! 30hb Dec 2013, 3rd Jan 2014, 6th Jan 2014, dan 13th Jan 2014

wuhuuu memang enjoy sakan lerh..
dah la cuti semester niy tak balik sebab YDP kelab debat nk buat training bagai, dan senior2 dewa kayangan suma mahu turun mencemar duli !! aiyakkk untuk Debat Diraja
maka untuk mencari side income aku nak cari kerja sikit la, nk tambah duet poket, huhu tapi tak tau la nk buat ape..heheh
dan Alhamdulillah 

SELESAI SUDAH SEMESTER I SA 2013/2014

Monday, October 28, 2013

Tersungkur dan mula bangkit


Alhamdulillah selesai perjalanan debat alam sekitar di UniTeN kampus putrajaya
pelbagai karenah aku tempuhi dan gelagat pendebat dari universiti lain,
kecewa akibat bukan menjadi pilihan juri, malah di BAN oleh juri alam sekitar
itu semua dugaan, tidak boleh ditentang menggunakan kekasaran, hanya boleh menambahbaikan mutu persembahan untuk selepas ini, kita bukan tuhan untuk sempurna semuanya,
kita mesti perlu bermula dari bawah dansatu masa akan berada dipuncak kegemilangan
dan kali ini aku akan cuba untuk mendaki ke puncak untuk mencapai kegemilangan tersebut. Amin :)

Wednesday, October 16, 2013

Cuti vs Raya Aidiladha

salam n hi !
arini lenggang sikit ade satu kelas jer, sebab pensyarah masih lagi dalam mood raya huhu
so saje la nak ucapkan selamat hari raya aidiladha/korban kepada seluruh umat islam Malaysia dan dunia, hari raya niy dapat cuti 2 hari jer, so petang raya tu dah kene balik USM tuk kelas..huhu agak menyedihkan jugak la, tapi syukur dapat beraya dengan ibu bapa di rumah :)


tu je nak coret heheh bagi status pertama bulan oktober #Eh

Saturday, September 28, 2013

Hari Interaksi Pusat Pengajian Sains Kimia USM sidang 2013/2014

Salam n hi 
pertama sekali nak ucapkan tahniah buat persatuan kimia USM yang dapat mengendalikan program interaksi bersama pelajar baru dengan sangat lancar sekali, mungkin ramai memberi kerjasama dan komitmen, sebab itu boleh berjalan dengan lancar sekali !

memang sangat BEST ! BERBALOI ! depa buat hari interaksi ni dekat taman belia pulau pinang, huhu memang sangat happening la uols ! sebab mmg tempat tu close ngn nature,
so aktiviti hari interaksi tu kami buat
senamrobik
explorace
-12 Checkpoint
aktiviti bebas

mase explorace tu memang checpoint tu menguji kesabaran depa lah..haha
klo x de kesabaran tinggi mesti  melenting la,
tapi klo tak dapat buat ~ DENDA laaa hahaha

harapan kepada adik2 supaya belajar rajin dan rapatkan ukhwah seperti dalam hari interaksi ini :) enjoy urself kat USM ni okeh !!

Photo: Hari interaksi kimia junior usm