DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Wednesday, January 21, 2015

Pos Lembab kah???!!

salam...
nak mengomel sikit kat abam posmen ni...
alahai..kenapa la lambat sangat hanto barang ni..
ye la selalu beli barang online xde la lmbat smpai gini ghupe...
haiyooo...nak salahkan sapa...
walhal bro yang aku beli brang tu dh post barang ari selasa before kol 1 g tu...
tengok kt tracking pos laju tu dh sampai kat PPL KL...tapi knp pulak x hanto2 llagi kt umah aku ni....haiyoooo...manyak susah looo..
bukan x sabar ke ape...tagline die "dijamin sampai esok" macam x boleh pakai je...hohiho...sory ekk pos laju...dh tawar hati...harap la esok boleh smpai sebab brang ti nk pkai hari ahad ni...hmmmm...awat la lmbt sangat nooo...hmmm susah ler gini kann..
harap pos laju boleh tingkatkan lagi kualiti penghataran...susah klo orang jenis x menyabar macam aku ni..huhuhu ok babai..

Sunday, December 28, 2014

PENGHUJUNGNYA

FINAL EXAM

Di penghujung tahun 2014 musibah sekali lagi melanda
BANJIR PANTAI TIMUR dan KEHILANGAN PESAWAT AIR ASIA QZ8501
Allah menguji kita dengan cara ini supaya kita dapat menguatkan iman jiwa kita, kerana Allah mahu hambanya kuat menempuh segalanya cabaranya.
Dalam setiap doa kita sangkutlah doa kita kepadaNya 

Dan aku pula, sedang menjalani FINAL EXAM, kali kedua terakhir ~~
moga semuanya lancar amin !!

#PrayForPantaiTimur
#PrayForQZ8501
#StayStrongMalaysia

Saturday, November 22, 2014

Tahun Akhir

Salam..
akhirnya aku dapat juga menintakan tulisan aku kat sini..ada masa sedikit terluang ni nak update la sikit huhuhu...
semester 1 tahun akhir ni banyak aktiviti debat aku join...hehehe ye la nk lepas tension katenyohhh,..
kalau boleh aku nak belajar lagi..hmmm tapi apekan daya rase sekejapk\je duduk kat USM ni...
FYP aku dah mula berjalan skang ni...rase malas nk buat FYP huhuhu tapi apekan daya...buat FYP pon best

aku nk iklan kejap...sesapa yang tengah mencari jurulatih untuk debat boleh kol saya, saya juga buat khidmat jurulatih debat..pencapaian sekolah yang dilatih, sekolah agama maahad islamiah balik pulau, Naib Johan daerah, 

InsyaAllah saya boleh bantu, khidmat yang saya berikan menjanjikan kepuasan, 
sebulan RM 300, jika tak berpuas hati boleh tamatkan khidmat saya

range perkhidmatan : Pulau Pinang, dan Kuala Lumpur

kalau ada pertanyaan boleh telefon/ whatsapps 011-27253106

Tuesday, August 12, 2014

Gambar gambar sekitar UNIVERSITI SAINS MALAYSIA PULAU PINANG 2014 USM

 Minden USM permandangan jembatan pulau pinang
 Padang Minden USM
 guest house usm, kalau datang boleh la menginap dekat sini
 Dari Bukit Minden , tempat rakaman Ali setan
Minden permandangan yang cantik
 Kekalkan tradisi, rumah tradisional depan HBP
 Stadium Hoki, event tahunan : Pesta Hoki Antarabangsa
 Stadium bola dan balapan
 komplek RST (restu, saujana, tekun)
perkhidmatan bas yang sangat memuaskan 
 tempat beriadah yang tenang
 diversity yang mempersonakan di tasik Aman (Tasik Biawak)
 permandangan menarik sekitar tasik Fajar
 biawak macam buaya tak payah pergi zoo, tgok dalam USM je
 pohon menhijau dan udara segar

komplek cahaya one stop center, staff kat sini sangat peramah, mcm kawan pulak rasa hehe
Pusat Sejahtera Klinik sangat selesa
Perpustakaan Hamzah Sendut Baru, sangat selesa ketika tengahari
 swimming pool kalau panas terjun je dalam ni
 canselory
 Dewan perundingan pelajar Satu2 dalam Malaysia
jembatanpenghubung library 1 dan library 3
Banyak lagi tempat menarik kat usm ni, beruntung sapa dapat masuk sini
tempat2 perlancongan pon dekat2 je, pengangkutan awam sgt senang dapat, sebab ade bas rapid penang

tempatmenarik yang dekat usm, bukit bendera, jemabatan p pinang 1 dan 2, tokong ular, georgetown, muzium perang, dan byk lagi, sewa kereta pon murah, sbb kat sini depa bersaing..ade juga student buat sewa kereta, sgt murah..dari usm nk ke sg nibong pula tempat perhentian bas ekspres pula, cuma 5 minit, boleh jalan kaki, kalau malas, boleh amik student cab, cuma 3 ringgit jer..memang berbaloi stay usm, kemudahan suma lengkap.
makanan dekat dalam USM sangat murah ! cuba la pekena dulu..huhu jangan terkejut pulak kadang2 nasi lauk ayam + sayur + telur baru RM3.00 jer

sesiapa dapat usm tu tahniah, yang dapat 2 tawaran tu selamat memilih :)
kalau ade ape2 nak komen add la twitter kat sebelah tu, atau msg jer fb :)

Wednesday, August 6, 2014

Tips sebelum dan selepas dompet hilang

Salam n hi !
alkisahnya semalam 6hb ogos 2014 jam 9 mlm beg dompet aku hilang..
Memang down gila la aku semalam, bukan sebab ade banyak duit tp, kad2 penting mcm ic, roadtax, lesen dn macam2

tips sebelum terjadi kecurian/kehilangan

1.letakkan no telefon anda dalam beg dompet (ni dulu mama yang pesan) hehe jadi aku bagi la tips ni kat korang
2.letak resit yang ada tulis nama korang dan tempat korang bekerja etc
Haaa...kenapa aku bagi tips mcm ni..sebab beg dompet aku dah dijumpai !! Hehehe
memang bernasib baik! Orang kampung permatang damar laut yang jumpa, nasib baik pak cik tu bersifat jujur dan die belek2 beg duet aku tu nampak no fon aku terus die kol malam tu !! Uuhuhu happy gilaa...

Tips selepas kecurian/kehilangan

1. Langkah pertama !! Wajib kol bank atm korang, yang pkai debit atau kredit..ade talian hotline depa kat mesin atm mana2 atau korang boleh tgok kwn korang punya kad bank kt belakang kad tu.
2. Buat laporan polis, sebab nnt kalau orang jumpa die akan serah kat balai polis, dan masuk rekod, kalau korang buat laporan dan ic korang matching, polis akan kol korang utk serahan.
3. dlm tempoh 2 hari korang tggu la, x yah buat ic lagi, sebb klo kes kehilangan kene bayar RM 110 kott...mahai baq hangg..pastu nk buat lesen bagai tu...meme rabak poket.
4. Jangan panik, kalau korang panik fikiran korang x jelas, fikir positif, mesti jumpa balik...doa supaya si pencuri atau orang yg jumpa beri kpd balai polis.

Jadi tu lah pesan aku, jangan leka nanti buruk padah, susah diri...hmmm sentiasa bertenang, insya Allah semua baik :)

Saturday, July 19, 2014

MH17

My heart stop when heard MH17 which flight from 
Amsterdam - Kuala Lumpur crashed near russia - ukraine boarder.
i though it was a rumor spread by some idiot, then when it come out on the news, my heart was pop out, my friends said he will going back to Malaysia from amsterdam, 
i tried reaching his mother and sister, then they all shocked about the news,
then when i found out he is still online with his FB, i PM him, then he said, his flight was 18 July 2014
OMG !!! i'm screaming and informed to his family..i cant imagine my self if  i loss my REALLY BEST FRIEND!! indeed !!
a deep condolences to the family victims,
sad about this news, and really unacceptable the act !
people should live peaceful, there is no humanity in this world ! please bring it back !
MALAYSIAN SEEK JUSTICE !

source : economictimes.indiatimes

source : idrw.org

Thursday, July 17, 2014

Result provisional semester 2 tahun 2 USM

Salam, 
Alhamdulillah !! syukur ke hadrat ilahi !!!
akhirnya result provisional dah keluar 16 Julai 2014 jam 9 pagi huhu
kepada korang yang tak tau ape tu result provisional meh sini aku terangkan sikit..

USM akan ada 2 peringkat dalam pengeluaran result
peringkat 1 : provisional, peringkat ni kita hanya tahu sama ada lulus atau lulus bersyarat, lulus bersyarat die ada star, mcm ni lulus* , maknanya result bergred kita dapat C- dan kebawah
kalau lulus C dan keatas
Peringkat 2 : Result penuh/ bergred, kali ni result semua akan dipamerkan dari F hingga A

Kali ni aku takde bintang !! yahuuuu !! subjek yang susah pon alhamdulillah lepas dengan jaya !! KIMIA FIZIK II yang mencabar ramai budak kimia !! huhu aritu rasa macam x boleh buat..tetiba lulus pula, Alhamdulillah rezeki dari Allah :) aminn!! 

25 Julai 2014 pula result penuh makna nya ada gred bagai tu, insya-Allah, kali ni nak dapat above 3.00 lagi, kalau tak nnt tak dapat RM 1000 hehe ngan bauver buku USM...hehehe
k nak balik dah ni, hehe lapau pulak perut ni...erkk.. kbai salam :)

TAHUN AKHIR IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KIMIA (TULEN) KEPUJIAN