DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Saturday, July 31, 2010

REUNION FOR EX BUMIMAS

WOW!!!that's the word can describe all the things happen today...hahaha
firstly tengs to our management (Amanda) for all preperation tht has been done by her..we all hve a good time with u even u dizzy with our behaviour..hehehe
firstly, we all promise to assemble at pavillion main entrace at 11 o clock...but SOME of us not punctual...so we running our reunion a little bit late..hahah (not a little bit)

this fellow cause our reunion late and butt cram...hahaha but he make the situation more fun+happy he's name is ATONG..hahaha even though he alittle bit late (more than 5 hr wait for him)we still stood at the KFC restaurant..hahaha...we make our 'muka tebal' sit over there waited for him...

then, we waited for aleysha at the main entrance...then mak cik guard told us to scram..hahaha we knew she will frustrated with us..so we scramble..then we united againt..then pak cik guard came directly to our group..then b4 he reach us we split..hahahah so funny...that will be good memories for us...'

after that we went to evening break at CITA RASA UTARA...i dont know abt tht restaurant so we all compromise to ate there...we sit on their chair then open da menu.....everybody eyes open like their eye ball wanted to come out hahahah...then lastly everybody dont even order the food just order the drink..hahaha

i hope next reunion wont happen that againt...and next target is_______(wait for raya eve)haha
this enjoyable time cant buy with money but can be memorise in our mind and can be share with frenzs :) hope more EX BUMIMAS participate in the next event :)

Tuesday, July 27, 2010

MID SEM BREAK/KAKOM BUAT APA??

cuti pertengahan semester memang diidam2 kan oleh sumer orang tp cuti pertengahan semester mesti x boley enjoy sebab :

1. duit tak dak so x ley enjoy nk pg jalan2 pon terbantut
2.lecture bg keje mcm nk menjahanamkan kepala hotak kiter..mybe keje tu boley smpai ujung nyawa kiter
3.Mak x bagi kuar sbb kter jarang balik umah so..kene luang masa ngn family
4.klo dapat kluar pon nk kuar ngn sper??sumer orang cuti berlainan
5.member byk hal dan x der duit so x bley nk kuar..
6.no transport nk kluar ....tu la ayat yang slalu ku dgr
7.elaun ku suda abis...sory....
8.wey..aku nk stady la no time to enjoy~
9.MASA ITU EMAS (ayat hampir setiap hari ku dgr)
10.asyik terpikir akan kerja umah yang belom disiapkan lagi jak
11.terpikir assigment yang perlu dihantar time bkak nnt
cuti mmg la perlu diisi dgn benda yang berfaedah tp perlulah juga disusun supaya kita dpat enjoy degan kawan2 supaya hbgn ukhwah dpt dikuatkan lagi.kalau tak kuar korang nk jd aper??katak bawah tempurung??hahaha katak bawah tempurung pon reti kuar cari makan..heheh

Sunday, July 11, 2010

KOLEJ MATRIKULASI JOHOR KMJ (Update 2012)

Kolej Matrikulasi Johor telah ditubuhkan pada tahun 2002, kolej matrikulasi niy terletak di Tangkak, daerah Ledang ya berdekatan dengan bandar tangkak yang sememangnya syurga tekstile.

Kolej Matrikulasi Johor terkenal dengan prasarana yang cukup sempurna berbanding dengan kolej matrikulasi yang lain, ini kerana Kolej Matrikulasi Johor adalah Pusat Kecemerlangan bagi KoKurikulum...dengan prasarana sukan yang serba lengkap kolej matrikulasi johor ini telah menjadi tuan rumah kepada Karnival Kokurikulum Matrikulasi sebanyak 2 kali..sekali gus menjadikan kolej matrikulasi yang paling banyak menjadi tuan rumah kepada karnival yang sungguh berprestij itu. prasarana yang di katakan itu adalah seperti Trek balapan, padang, court squash, tennis,badminton petangue,sepak takraw, basketball, futsal dan lain2 lagi..

Kolej matrikulasi Johor ini terkenal dengan landskapnya yang indah serta berkabus pada setiap pagi dan panorama SUNSET yang sentiasa menjadi syurga kepada pelajar kolej matrikulasi johor, permandangan Gunung Ledang juga jelas kelihatan dari Kolej Matrikulasi Johor ini..bentuk muka bumi yang landai memudahkan lagi perjalanan pelajar2 untuk beriadah pada setiap petang.

staff2 serta pensyrarah yang aktif menjadikan kolej matrikulasi ini disegani oleh kolej2 matrikulasi yang lain, serta peraturan yang ketat menjadikan pelajar disini semuanya berdisiplin serta akan menjadi insan yang cemerlang..Kolej matrikulasi ini telah mencapai beberapa pencapaian yang memberansangkan contohnya antara kolej matrikulasi yang cemerlang dalam bidang ekonomi, serta akaun selain itu, peratusan bilangan A tertinggi antara matrikulasi seluruh Malaysia bagi subjek KIMIA..

Di matrikulasi johor ini tidak perlu dibimbangkan soal makanan kerana disini terdapat pelbagai jenis juadah selera selatan, anda yang kurus selepas matrikulasi ini akan bertmbah berat badan awas !
penginapan di sini cukup istimewa..dikelilingi dengan flora dan fauna menghijau serta permandangan gunung ledang menjadikan suasana kolej kediaman anda seperti sebuah Hotel bertaraf 5 bintang..

antara panorama kolej matrikulasi johor :