DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Thursday, December 30, 2010

SELAMAT TAHUN BARU!!!

JUST WANNA TO WISH TO U ALL HAPPY NEW YEAR 2011....WISH YOU ALL HAPPY AND ALL YOUR DREAM ARE COME TRUE

TRAGEDI SEPANJANG TINTA MENGERING~


FINALLY I CAN OPEN MY BLOG!!HUHU..Ok rase macam da lame tak menulis blog ni kan..hmm
mukadimmah yang pertama ialah

Final Kuiz Peringkat Matrikulasi Johor
memang la best masuk final tapi memang sukar untuk menjawab soalan yang diajukan kepada kita....lagi2 soalan yang susah...kalau jadi penonton soalan tu nampak senang jer..tapi kalau jadi peserta...fuyoo baru sedar betapa gabra nyer aku!!!hohohoh tapi Alhamdulillah dapat juga lepas ke final..final terdiri dari 20 orang peserta sahaja....nak tahu keputusan nyer tak??huhuh sebenarnyer tak menang pon...huhuhu tapi dapat jugak hadiah..hehehe sumer roomate aku dapat masuk final tau!!huhuhu

Bola Malaysia Menang!!!hooray!!
mestilah korang suda da tau kan...Malaysia secara rasminyer menang keatas indonesia dengan agreget 4-2...lepas da menang Malaysia secara rasminyer CUTI pada keesokan hari nyer!!yuuhhuuuu

Cuti Mid sem!!
best!!!CUTI MID SEM da hampir!!!boley la pg jalan2huhuhu jangan jeles yer korang yang masuk UNIVERSITY!!muahahahahaha korang kan da cuti sebulan lebey!!skang giliran budak matrik lak yer..huhuhuh

Bilik 4.10 merupakan antara Bilik tercantik dalam blok Al Zahrawi!!
memang tidak disangkakan bilik aku tergolong dalam bilik yang tercantik..yang paling best nyer bilik di tingkat 4 hanya satu jer yang termasuk dalam kelompok tersebut..huhuhu yang lain jangan jeles yer...cuba lagi ok :)

ok la tangan da penat menaip nie...nnt aku update la lagi ok bye chow!!

Saturday, December 18, 2010

ANUGERAH KUALITI PELAJAR KOLEJ MATRIKULASI JOHOR

ANUGERAH KUALITI PELAJAR telah berlangsung dengan jayanya di dataran temenggung pada 16 Disember 2010 pada hari khamis..
pelbagai persembahan telah dipertonton kan kepada pelajar...dan ucapan perasmian telah dilancarkan oleh mantan pengarah matrikulasi Malaysia.

Antara anugerahnya ialah :

anugerah pelajar cemerlang
# Aliran sains
# Aliran Fizikal
# Aliran Akaun
anugerah praktikum cemerlang
# Aliran Sains
# Aliran Fizikal
# Aliran Akaun
anugerah pengarah

untuk aku ini adalah duniawi semata2..heheh tapi alhamdulillah praktikum ku telah memenangi praktikum cemerlang....syukur...

Sunday, December 12, 2010

MINGGU INOVASI DAN KESENIAN ISLAM (MIKI) KOLEJ MATRIKULASI JOHOR

Alhamdulillah MIKI sudah berakhir dengan jayanya dan pelbagai pertandingan sudah melabuhkan tirainya...kesimpulan daripada Minggu Inovasi dan Kesenian Islam ini aku telah memenangi 2 daripada 3 pertandingan yang telah aku sertai...

PERTANDINGAN MULTIMEDIA/ MONTAJ - JOHAN
PERTANDINGAN SYARAHAN - KETIGA
PERTANDINGAN TULISAN KHAT - SIJIL

aku berterima kasih kepada kawan2 yang telah memberi dorongan kepada aku sehingga aku telah berjaya mencapai kemenangan ini.

Thursday, December 9, 2010

SEPANJANG.....TINTAKU MENGERING

EMM... lame dah tak tulis blog...dalam ketidaklamaan tak menulis blog ni mcm2 perkara terjadi tau....ni ringkasannyer...

OUTING KE MELAKA
memang best tau outing pergi Melaka bandaraya bersejarah...lagi2 dapat bersiar siar kt MP dan DP...pastu pg tengok wayang dan sebagainyer...yang tak tahan nyer kteorg boleh karaoke kol 1-2 pagi...lalalala memang kenangan yang terindah...kawan aku yang terjebak sekali ialah
1. Fikri Arif
2. Junaydi Ali
3. Kasturi Musa
4. Azmi
5. Aku!!

RESULT KELUAR!!!
memang berdebar time tu...dari pagi hingga ke petang tunggu...tidur lena, makan kenyang, minum sebu, mandi pon basah...wee...ingatkan apa yang aku target tak dpt...Almaklum la matriks....memang susah nk dapat soalan pown boleh tahan la smpai urat kentut putus...
akhirnya result aku memang memuaskan....aku pon berpuas hati...aku rase bertuah kerana ramai juga yang fail...lalala

MIKI
Minggu Inovasi Kesenian Islam....(matrikulasi johor) pertandingan yang aku menyertai ialah syarahan agama, tulisan khat dan pertandingan montaj...seperti diduga...memang susah untuk melayakkan diri di kelompok 3 teratas kerana persaingan seperti peringkat kebangsaan....boleh dikatakan seluruh negara terlibat la...apa2 pon keputusan nya akan diumumkan pada minggu penutupan program ini iaitu 12.12.2010....tidak mengharapkan kemenangan asalkan tahu kemampuanku sehingga tahap mana..jika ditakdirkan menang...johan akan bertandingan dalam MIKI antara kolej matrikulasi mengikut kategori masing2...

PERTANDINGAN BOLA TAMPAR ANTARA ARAS BLOK AL ZAHRAWI
fuh..memang memenatkan pada hari tersebut kerana perlu mengejar masa...selepas jer balik dari kuliah/tutor teros jer pergi warming up dan teros jer berlawan....
First game = kalah
Second game = menang
Third game = kalah
tidak mengapalah...asalkan sudah menyertai....lalala

EDUSCIENCE (TERBARU)
minggu edu sains ini merupakan minggu sains...aku tak mengambil banyak bahagian dalam minggu sains ini aku hanya mengambil bahagian dalam pertandingan Quiz sains..itu pon tak mengharapkan kemenangan di peringkat saringan kerana seramai lebih dari 100 orang menyertainya...tapi Alhamdulillah peringkat pertama aku sudah lepas dan sekarang ready untuk peringkat kedua..

ini saja berita yang dapat disalurkan kepada anda dari saya harap mendapat manfaat ok serta informasi nya..weee bye2