DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Sunday, April 29, 2012

Pahit Hempedu dan Peria

akhirnya aku boleh la menulih blog dengan bebas...wuuuhuu
aku da abis study at kolej matrikulasi johor sudah...
tension pon da sikit demi sikit hilang..memang seronok la da abis FINAL !!
tapi yang tak best nye kene tinggalkan rakan2 la..tu yang susah sikit tu...mandi,berak,main bersama memang akn dijadikan memori nanti..
bukan senang nak mencari sahabat dekat alam universiti or kolej kerana kalau tersilap pilih kawan padah la jawabnye..
nak tau tak !! aku memang tak suke sangat ngn buadak2 kelas aku..tapi tak semua la..dorang sume tu bukan nyer ape..masalah nyer dorang sume tu NO RESPECT to each other..ade jugak yang hipokrik...suruh orang respect lecture tapi die lagi la tak respect langsung!! gua panas je tengok " KAWAN " gua..
lagi satu, mase kelas gua buat jamuan makan, hanset kwn gua hilang..aduyai..BUDAK tu ingat aku tak nampak ke die ade berkomplot ngn budak2 lain nak jatuhkan kawan yang hilang henset tu...plz la be matured!!
ramai lecture ANTI ngn budak kelas kteorng depan2 yela kate da maafkan da halalkan ilmu..tapi wa terkejut mase wa naik admin ade seorang lecture niy maki hamun budak2 kelas wa..wa buat tak kisah je sebab wa pon same maki dorang hahah!! btw korang tau tak lecture ramai benci 4 budak dalam kelas/praktikum aku!! biarlah aku rahsiakan name beliau!!
aku lame pendamkan perasaan niy..tau tak bebudak MD8..ramai praktikum lain tak suke dengan kite punye kelas....tapi bile aku cakap ngn korang korang cakap " PEGI LANTAK DORANG LA " that is why people hate us ! you know!! korang cakap MD8 niy hot sangat kan..memang la hot tapi HOT dengan masalah...dah la ape yang dirancangkan tak pernah menjadi sebab ikot kepala masing2..aku bukan ape just korang kene ubah attitude korang tau tak !

To Alang:
aku respect dengan kau tapi panas baran kau tu berpada la ye..pasal telefon kau yang hilang tu kau selidik la " KAWAN BAIK" kau tu yer..berwaspada dengan dunia luar kau masih tidak reti perhitungan antara dewasa dan remaja..fikir2 kan lah

To Azman,annuar,faris
team yang asyik disebut2kan pensyarah...aku tak suke nak kate banyak...tapi berubahlah..tau tak korang niy pantang ditegur dan salah seorang dari korang niy suke pendamkan perasaan marah tu...lepas tu lepaskan kt orang lain..jadikan kisah lame tu tauladan jangan cepat melenting....perkara yang selalu disebutkan pensyarah kononyer korang niy ikut kepala sendiri..korang tau tak mdm Asmah tak nk masuk kelas kite sebab korang tau...pernah sekali korang datang 25 minit lambat...pastu die bagi amaran pertama dan terkhir..pastu korang datang lambat lagi kali niy 15 minit lambat..terus die senyap je..die tak cakap ape2 2 minggu kemudian die ade cerite kat budak MD7  yang certain budak MD8 kurang ajar dan die nk mengajar MD7 permenantly ! tu cerite disebalik tabir.., to Azman jangan MERIAHkan suasana terlebih sangat sebab suasana itu akan menyebabkan engkau terbunuh..

to budak lelaki yang lain..
korang bukan lah tak baik cume attitude kurang je...pernah aku cakap dekat Nazreen dan Awe "Suatu hari nanti korang akan berubah dan ikot kepala masing2 " dan bende yang aku cakap tu sume terjadi..Nazreen ngn awe pon nmpak jugak...aku sendiri pon berubah...tau tak kenapa aku berubah? mase smester 2 break...aku ade pergi tazkirah kat masjid tangkak..tajuk mase tu tengtang SAHABAT vs KAWAN,,tau tak situasi yang diceritakan ustaz same dengan aku...jika sahabat die akan mengambil berat tentang satu sama lain..
pernah sekali aku masuk wad sebab kene demam denggi...tak silap 4 hari aku masuk wad..korang lansung tak menziarahi aku...yang datang menziarah budak dari FACEBOOK yang aku tak kenal...5-6 orang sume budak MS dorang cakap dorang kesian ngn JEJAKA COKELAT MALAYA hahaha..itu dah boleh dianggap sebagai sahabat..
dulu korang ade cakap " team work", "bersatu" , "MD8 unite " itu sume bullshit!! korang tak pernah mempercayai satu same lain..korang hanye pandai berlakon je..!!
sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua...korang yang menfitnah aku kat lecture tu TERIMA KASIH SOOO MUCH!! sebab aku rase kau layak terima grammy award dengan lakonan kau tu yer....setiap ari aku naik admin..ape yang korang ceritekan kat pensyarah tu dorang ceritekan kat aku sebab dorang tak PERCAYA dengan korang...aku just berdiam diri tak beri respond kat korang sebab aku da malas nak layan sikap korang..
aku rase diantara korang ade jugak yang tak suke aku kan..bukan diantara mungkin SEMUA tak suke aku kan :) tapi tu tak beri kesan sebab dimate aku korang hanye layak digelar sebagai KAWAN dan bukan SAHABAT...

KEPADA BUDAK2 PEREMPUAN MD8 
terima kasih kerana kamu semua berjaya meneutralkan keadaan di kelas/praktikum kita..
tapi ade jugak yang aku tak suka...
to ira,syaza,
kadang2 aku annoying tengok korang...tapi kadang2 ade jugak nak beri penampar..mungkin sebab korang bising sangat dalam kelas kowt...sebab kteorang tak dpt konsentrasi...hahah tu je..budak pompuan baik..
to MADIHA
jangan cepat percaya akan cinta kerana cinta itu racun kepada iman...percayalah semua yang datang itu adalah dari Allah jangan melawan takdir....percaya segala perbuatan terima nasihat orang jangan pentingkan diri sendiri nanti memakan diri..
 Budak permpuan yang lain semua best2 korang sume cheerful dan tak banyak bawak masalah....korang dan tak banyak kerenah..kadang2 aku rase budak perempuan kelas kite niy ok jugak seimbang...

pasanan dari PENSAYARAH 
-belajar bersungguh2 sehingga berjaya
-tumpukan ape yang kamu semua impikan, jangan bercinta cintun di semester pertama pengajian..semester 2 baru boleh..
-belajar elok2 pilih kawan yang baik di alam U nanti..

ok lah korang aku mintak maaf kalau korang ade terasa dengan penulisan aku ini..sebab ini adalah expresi diri aku sendiri..aku tak boleh nak luahkan kerana terlampau banyak sekali...lagi satu bile aku nk luahkan je mesti ade orang BACK UP orang yang aku kondem tu..
lebih baik aku cakap kat sini je ok :)
aku mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki, kalau aku ade buat korang marah harap maafkan aku ok..perkara dah lepas jangan diungkin..aku menulis disini hanya untuk menyedarkan kesilapan korang supaya korang tak silap dimase hadapan...segala yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu datang dri Muhammad Luqman bin Hasan

No comments:

Post a Comment