DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Saturday, May 12, 2012

Remaja murtad ingin bunuh diri


berite yang tengah hot kat FB skang niy adalah seorang remaja yang mengaku diri nya murtad kan..
ishkk tah macam mane la boleh murtad kan !! geram admin tengok si remaja niyh!! ishkkk!!!jom dengar berite nye ;

Seorang remaja 20-an telah mengaku bertukar status agama nya kepada kristian
namanya sudah fames di serata facebook kat Malaysia niy..
nama islam nya Syahir dan nama kristian nya Edward Martin Jesus
mengikut cerita yang di selidik melalui media massa admin mendapati yang syahir niy bertukar agama kerana telah putus cinta dengan kekasihnya Atiqah..
disebabkan terlampau sayangkan kekasihnya itu syahir merasakan yang tuhan itu maha tidak adil maka die telah mengambil keputusan untuk menukar status agamanya kepada kristian..
menurut admin die berkasih dengan Atiqah tu sudah hampir 5 tahun dan menurut informasi yang admin dapat mereka berpisah kerana syahir aka edward itu mempunyai kekasih lain..
menurut kawan2 nya syahir niy mempunyai sejenis penyakit iaitu gout..
tapi tak tahu lah tahap mane penyakitnya itu..
syahir yang telah menjadi kontroversi dengan menyatakan hasratnya untuk membunuh diri pada tanggal 3 Jun 2012 telah mengubah tarikhnya kepada 12 May 2012 dan telah ditetapkan juga masa untuk dia melakukannya. cuma tempat sahaja dirahsiakan oleh nya
ramai pihak telah mendesak nya supaya berubah dan menasihatinya tetapi edward tidak mengendahkannya, ade juga yang mencaci dan memaki hamun dia, dan mungkin disebabkan itu edward mengalami tekanan melampau dan tidak lagi mahu hidup berterusan dalam situasi ini. 
Antara post die yang terakhir ialah

tidak tahu lah kesahihan tuan empunya Facebook ini..
mungkin hanyalah rekaan semata2 atau pun sebaliknya


remaja sekarang niy sentiasa bertindak melulu dan tak memikirkan perasaan family dan kawan2 mereka..susah...betol la kata orang remaja berdarah panas...putus cinta je dah nak bunuh diri,
ini mungkin akidah yang tak kuat..salah siapakah ini..punca masalah ini  masih belum dikenal pasti..
kepada remaja lain diluar sana jagalah adab kamu, jangan lah kamu sesenang hati bertukar2 agama..ingat islam itu indah :) salam

No comments:

Post a Comment