DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Wednesday, January 30, 2013

Sadis | ceritera terbalik

Salam !
mood aku melayang hari ni !! tade mood langsung !!
aku hari niyh dah bertekad !!
lepas niy aku tak nak balik umah !!
ape nak jadi jadi lah !!
sepatutnya anak bongsu lah dapat kasih sayang lebih !
niyh dah terbalik !!
abg aku pulak dapat kasih sayang lebih !!
semua perkara dulu kan abang aku jer ! benci aku !!
mintak duit sampai beratus ratus mak bapak aku bagi macam tu je
bile aku mintak boleh...kasi PINJAM je !! arhhh !!
dah lah bukan bekerja pon die !!
pegi la cari keje !!
yang aku niy belajar tinggi2 tapi nk kene bagi duet kat abag aku pulak !! puihh!!
PEMALAS !! ko cari la keje bahalol !!
lagi satu cerita hOTTTT
motor aku atas name aku !!
pastu aku bagi pinjam jer~ then,
ko suruh mama tukar name kau !! FUCK la !!
duet aku bodoh !!
aku keje 2 tahun nak beli motor ko senang2 je amik macam tu
aku pergi keje dulu jalan kaki ok jer..
ko tak keje lagi pon dah request macam2 !!
aku sedih duet aku hilang macam tu je..
ko pemalas dan menyusahkan orang lain !!
aku sedih !! sangat...aku benci family aku skang niyhh !!
lepas niy aku jarang balik jangan tanye kenapa ye !!
semua bukan nk ringankan beban aku !! beratkan lagi ade lah !! 

Sunday, January 27, 2013

Sibuk | tak keruan

Salam !! :)

Minggu niy agak busy sikit la, walaupun tak buzy mane..hahaha
yela, abang nak kahwin , adik pulak yang over sikit
yela, nak la nmpak seri muke sikit kan :p 
boleh la cari markah sikit!! haha
pergi keluar bukit bintang ngn time square gigih pi cari baju kameja
warne krim, al maklum la, tema nk warne krim
susak la nk cari baju kemeja warne krim...haha
jenjalan, pastu pi makan2 then jenjalan lagi 
nasib baik lah 2 orang kawan sekolah menengah niy tak jemu2
jalan kesana kemari..haha
aku pun tak keruan jugak.. dah la ramai orang..fuhhh bersesak siutt !!

pastu dah abis beli baju tu, pi low yatt, nak betulkan lappy
sebab die punyer pusing bukak katop tu dah patah..
cian lappy, terpaksa tidur kat low yatt 1 malam !!
duet pom abis dalam RM 130 !!
mahal giler !!
tape lappy nyer pasal aku buat ape saje..huhu yela, dah 7 tahun pakai laptop niy
jage tau !! ade smpai orang kate "laptop baru lettew" hahah
cantik !! hehe
low yatt time aku gi tu mase sehari before deepavali..memang sale habisan la !!
hoho nampak samsung tablet 10.1 impianku !! haha menunggu duet masuk !! baru nak pi beli !! hehe

pastu pegi pasar malam kat jalan TAR pulak !!
memang syiookkk habis la !! macam2 ade la weh !! tak keruan lagi nak pilih barang kat situ..lain kali
nak pi situ la, beli barang..mcam2 yokkk!! hahah sejadah karpet permainan...murah gak la, at least boleh tawar menawar kan :)
selalunye pasar malam sini murah
pasar malam Jalan TAR bukak start kol 4 petang..jadi pas jenjalan kt KL
mesti singgah kat sini..melempias nafsu shopping kat situ lak haha

ok,,,tangan penat menaip dah niyhhh!! papai !! :)

Friday, January 18, 2013

Isu Semasa | pemikiran kronik atau minda rosak ?

Assalam. wbt dan salam satu malaysia
Pertama sekali, syukur sebab ade mood nak menaip blog waktu2 sebegini!! haha
tertarik sebab cuaca pun elok :)

terus respon kpd isu2 terkini yang sedang hangat diperkatakan skang !!
isu yang menjadi hangat dan ade unsur humor ialah
1. reaksi masyarakat dari kenyataan YDP MPPUSM
2. isu LISTEN LISTEN LISTEN
3.Kalimah Allah (politik)

baiklah, saya sebagai pelajar yang baik, bukan untuk meperkotak katikan  keadaan semasa
cume isu2 yang remeh seperti ini sepatutnya tak perlu dihebohkan
sperti yang anda tahu isu LISTEN LISTEN niy hangat di alam maya skang niyh !!
sebab ape, sebab seorang pelajar dari IPTA telah menuntut hak pendidikan percuma,
masalah niyh aku tanak masuk campur, tapi jika pendidikan percuma niy dijalankan dengan kadar cukai negara yg dikenakan pun tak tinggi mana, aku rase nk dpt pendidikan percume memang tak relevan,
nak pendidikan percume tapi belajar tah ke laut !!

isu tentang YDP MPPUSM, ydp aku niyh !! haha
aku bace kenytaan beliau, aku tak nmpak ape2 unsur bias, cume die nk mengalihkan isu, supaya kita
memberi perhatian kepada isu yang lebih serius, selit sekali dengan isu KALIMAH ALLAH
seperti yang anda tahu, bukan kitab Al Furqan sahaja yang menggunakan perkataan ALLAH
tapi kitab injil taurat zabur pun ade gunekan, bagi orang kristian mereka percayakan Allah,
cume meraka tak percayakan Nabi Muhammad sahaja sbg pesuruh Allah,

jadu bende2 remeh sebegini tak harus dipoliik kan, dengan perancangan dan penstrukturan idea
kamu semua, kerajaan atau pembangkang sering telagah antara satu sama lain,
kan lebih baik jika duduk atas satu meja dan bincangkan soal keamanan sejagat !! baru di namakan negara harmoni,

tapi rasenye tak kan terjadi sebegitu sebb semua nak tunjuk kan kepala sendiri,
huhu malas nak celoteh nanti kene screen capture plak, femes lak aku, jadi trending kat twitter !! heheh mohon mencerap :)

Tuesday, January 15, 2013

Tak kan Sama


Assalam wbt & sejahtera
Disebabkan engkau dah meluahkan ape isi hati kau
ok, aku akan berubah, aku berubah bukan sebab kau ok !!
aku rase kau patut cermin muke sendiri, 
kalau engkau menceritakan perkara niy kat orang lain, memang kau niy 
bukan kawan yang baik ! penyebar aib orang!
fine !!

malas aku nak fikir tentang kau !!
diam-diam ubi berisi, same jugak dengan sorang lagi tuh
aku patut dah agak dah !! korang niyh bukan jenis sekepala ngan aku,
same jugak kes jadi kat matrik dulu !
orang yang baik selalu akan dipijak, motif sebab jeles !!
hahah, kalau aku nak jatuhkan kau senang je, tapi aku fikir tentang DOSA yang aku akan tanggung kelak,
aku tak kan buat !! 

lagi status kau tu aku tak boleh tahan !! ade ke kejadian yang aku jatuh tu balasan TUHAN !!
OMG !! kau niy ape ?? psychic ker ar?? boleh tau balasan tuhan !! sewenang2 nak cakap macam tu kan,
itu pemikiran bodoh, dan tak bertamadun dalam peradaban dunia !!
whatever !! kalau kau bace niyh bagus lah !! KAU CAKAP AKU PENIPU !!
ok fine aku tau aku penipu !! tapi mcm mane kau tahu aku penipu ?? dari kawan BAIK kau ??
macam mana kau tau kawan baik kai tu tak tipu ?? hahah kalau tak dengar dari dua belah pihak memang bende tu dah dianggap fitnah !! faham 

lepas niyh aku akan berubah !! kau tak kan dengar gelak tawa aku, kau tak kan lihat kegembiraan aku
kau tak kan tahu ape yang terungkap dihatiku lagi cehhh!! haha

maaf atas kekasaran bahasa :) hati mendidih ! salam

Sunday, January 13, 2013

Tikaman sekali

Salam wbt
hari ini sangat tade mood
tah la mungkin sebab kene maki hamun kot
tapi aku tak terasa pun, kawan sendiri yang cakap macam tu
tapi bukan secara realiti, tapi sentap jiwa aku.
mungkin ade pihak ketiga yang cube jatuhkan aku
tapi aku sedar aku niy siapa

aku tak pernah cakap aku pandai, aku tak pernah cakap aku tahu semua,
kenapa orang skang bersikap skeptikal?
aku benci !! Aku tak pernah marah orang bukan bermakna aku lembut ok !!
aku pernah rase macam mane kalau KAWAN sendiri yang marah kat aku !!
fine !!
then , mungkin selalu aku ajar kau, tak bermakna aku tau semua tu, aku gigih pergi menuntut ilmu 
bersama2 kawan2 lain, then aku muntahkan balik ilmu tu kat kau !!
aku cube tak menghampakan kawan2 aku yang nak belajar ngn aku, 
atleast bile dah tau sikit boleh apply la,

Kau cakap aku tak ikhlas nak bagi ilmu kat kau ??
Fikir baik2 ok ! aku print kan nota, aku searchkan nota, then aku try explain the best explaination untuk kau
then kau cakap aku tak ikhlas?? bukan aku nak mengungkit tapi aku terkilan
mungkin kau dah salah faham ape2 ke.
aku tak pernah salahkan kau :)

aku tau aku niy bukan baik sangat ~ dan memang aku tak layak kawan ngn korang, korang berhak nak kawan atau tak ngn aku, tak menjadi masalah pon bagi aku ~ 
as a conclusion kalau aku buat korang marah ker, buat macam2 yang tak baik ke ngn korang harap maafkan okeh :)

Thursday, January 10, 2013

Inorganic Chemistry | choke with own action

Assalam wbt dan selamat sejahtera

nak lepaskan tension kat blog sat !!
sangat sedih !! geram !! babi ! lahabau ! eeee
macam-II perkataan nak aku keluarkan lepas je jawab kertas KTT 111 tadi ( 11 jan 13)
soalan objektif aku dah buat hal dah !! fuck la !!  aku tak sempat nak abiskan soalan objektif !!
hmmm sangat bernasib malang !!mungkin aku tak rancang dengan betul kot !!
memang aku tak rancang dengan betul  pon !! haishh!! kalut sungguh !!
nasib baik bahagian B aku dapat jawab semua !!

first time dalam hidup aku, aku tak dapat habiskan soklan objektif, 
dulu soklan objektif tu makanan aku !! hmm
kuasa tuhan menantukan takdir hambanya :(
harap lah aku skor sikit tuk objektif tuh !!
walaupun hampir 10 soklan aku hentam, tapi ikot logik la jugak..

sangat perit !! 
hmmmm...
kbai salam 
tade mood

Tuesday, January 8, 2013

Mencari Alumni Desasiswa Cahaya (Permai, Gemilang, Cahaya) Universiti Sains Malaysia, USM


Assalammualaikum wbt dan Salam 1 Malaysia

Kami penghuni semasa Cahaya Gemilang akan membuat satu pesta, dimana ia dinamakan pesta EXECT 30th sempena penubuhan desasiswa yang sudah menjangkau 30 tahun. Sehubungan itu, saya ingin mencari bekas-bekas penghuni yang pernah menghuni desasiswa Cahaya Permai, Desasiswa Cahaya, Desasiswa Gemilang, Desasiswa Permai, Desasiswa Cahaya Gemilang (2012 hingga 1969) untuk respon kepada saya, 

Tujuannya ialah saya hendak menggumpul seberapa ramai yang boleh alumni/bekas penghuni desasiswa untuk menyertai majlis ini. Majlis ini merupakan salah satu majlis yang dianggap kedua terbesar di USM, maka, kerjasama alumni/bekas penghuni desasiswa cahaya amat diperlukan.

Majlis ini akan berlangsung pada bulan 3 ( Mac) 2013

Objektif pesta ini diadakan adalah ,

1.untuk mengeratkan hubungan setiakawan yang lama terpisah
2.memberi informasi kepada alumni tentang perubahan semasa yang telah dialami desa cahaya
3.memberi gambaran transformasi desa cahaya terhadap kelestarian USM

Jika anda terbaca pos ini, dan mengenali kawan/saudara/adik/abang/kakak/emak ayah tolong inform pada mereka
terima kasih smile.gif

sebarang informasi boleh menghubungi melalui 

FB- https://www.facebook.com/muhammadluqmanbinhasan
twitter : @LuqmanHasan
BBM : 283F8AAF

sila hantar : 

1. Nama Anda
2. Alamat (sekarang)
3. no telefon

Sekian terima kasih,

Yang menjalankan tugas, sekreteriat EXECT 30th 
Muhammad Luqman Hasan, tahun pertama 

Wednesday, January 2, 2013

FINAL | USM complication

ASSALAMMUALAIKUM WBT !!

Kali Noy Post nak buat warna warni sikit baru la bestkan :p
heheh, sekarang ni tengah minggu FINAL EXAM (2 Januari -14 januari 13)
untuk student Universiti Sains Malaysia la, huhu ramai agak stress, aku tengok, ade yang bergelimpangan
kat merata rata !! hahah ayat aku agak skeptikal skit ..haha
aku skang niyh tengah taip dalam suasana aman dan harmoni !! ceewaahh !! hahah 
tengah hujan skang niyh tu lah aku saje nak update blog usang aku niyhh!!

FINAL aku amik 18 kredit jer !! memang tak syiookkk!! haha
ceehh bajett naa !! bukan kredit enset tau, niy kredit subjek..haha
kalau korang masuk U nnt ade la briefing pasal niyh..haha
seperti korang sedia maklum , kos aku skang niyh adalah Sains Kimia..huhuhu tulen je uolss
hahah jadi best gak la belajar kimia niyh kan..huhu tade lah susah mane pon..sonok ade lah...niy subjek aka timetable aku la

MAA 101 Calculus
KAT 121 Analytical Chemistry
KTT 111 Inorganic Chemistry

niy kira subjek major la, yang aku majoring skang niyh~ maka malas nak berleter panjang
kat Uu skang niyh pon nak kene study BI n BM manjang...dah la kene berniaga secara paksa lak tu !! haishhh malas aku !! then ade kekasih pon selalu buat tak tahu jer !! geram aku fucckkk la !malas ar aku nak  bersosial macam niyh!! baik aku jadi passif lagi sonok!!

kepada adik-II yang nak masuk USM niyh pesan abang satu jer !! ceeehhh abg !! haha cari kawan yang betul betul betul beyul adik percaya dan yakin die boleh bersama ngn adik tu sepanjang pengajian adik, klo tak jadi macam abg la !! huhu kawan makan kawan !! penipu !! 
so malas dah nak taip dalam suasana romantis niyh so, babai!! salammm!!!