DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Friday, July 5, 2013

Aku kene Rompak !

Salam n hi !
entry kali ni agak scary mery bagi aku, sebab first time kene kan,
masa tu aku sempat tengok jam, jam menunjuk kan 11.28 mlm,
aku nak pi keluarkan duet, alang2 aku otw balik dari damansara, aku cocok la duet kat situ sekali,
byk jugak la aku cucuk , about RM 200,
aku jenis tak suke pgang duet banyak2
so aku letak RM 150 dlm poket and another RM 50 letak dlm beg duet.
mase nak masuk dalam kereta tu, tetiba ade orang rampas beg duet aku dari tangan, acukan pisau kat aku,
aku bagi jer lah, malas nak lawan sebab die ade pisau, nyawa lagi penting, then die terus cabut.
aku rase umur die about 19-21 and mesti budak baru, sebab :

1. cara pegang pisau salah
2. gune pisau dapur
3. hanya ambil beg duet, dan tak mintak barang berharga lain
4. helmet letak atas bumbung kereta mase merompak.

nasib baik dier ambil beg duet tu jer ! hahah
kad pengenalan, kad bank, kredit sume aku letak kat dalam kad holder, so die just ambil beg duet + resit2, ngn kad watson.
huhu dan anggaran kerugian RM 51.30 hehe
tak de la banyak mane berbanding ngn nyawa kan..
aku rasa cara terbaik untuk kurangkan kerugian adalah :

1. asing kan kad2 penting dan duet
2. try asing2 kan duet selepas keluar etc poket baju / seluar/ beg
3. jangan melawan semasa rompakan
5. pandang mata perompak dengan sayu.
6. avoid bercakap dengan perompak, takut kita terlepas cakap

setakat niyh jer story aku yer !!
masih berdebar !!
saudara saudari berhati2 okeh semasa mengambil duet dari ATM sebab mungkin andasedang 
diperhatikan dari jarak jauh.
dan berdoa supaya perkara buruk dijauhkan ! amin !!
bye2 salam :)

2 comments:

  1. peh gilaa ahh ade experiences kne rompak. worth!

    ReplyDelete
  2. yerp..just sharing heheh mne tau boleh elak mase rompakan kann..huhu

    ReplyDelete