DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Wednesday, July 10, 2013

Pos " LAJU " aka LEMBAB

salam n hi !
 entry kali ni berkenaan ngan pos laju !
fedap aku ngn pos laju niy !! alahai aku makin naik angin la ngn servis dorang niyh!
citer die begini yer.

1 Julai 2013
aku hantar motor aku kat PPL Pulau Pinang akan lebuh victoria, saner nuhh!
so, macam biasa la aku isi form die, then aku tanyer la ngn sorang staff niyh
" klo i hantar motor niyh agak brapa lama bleh sampi ? "
then die jawab
" at least 3 to 5 days " so aku cakap la klo lebih dari tu macam mane,
die cakap telefon PPL kawasan kita.
so aku hantaq la motor aku niyh !

2 Julai 2013
motor aku dah sampai KL dah !! aku check kat track and trace tu,
dah smpai kt PPL KL, transit office la gamak nyer, so gembira la aku,
ingat kan esok nyer die dah hantar kat kawasan aku niyh.. PPL Batu Caves
then pasang impian la aku kannn..nk ronda2 KL before puasa.

3 Julai 2013
aku check2 masih belum smpai lagi, so aku sabaq ja la..biase2 je
orang tua aku dah start tanyer pasai motor tu..huhu so aku jawab je la, tade orang habag mai soh kutip motor tu..

7 Julai 2013
masih tak de berita pasal aku nyer motor, dah jadi risau aku, dah seminggu plak tu, tah ape la jadi kat motor aku tu kan hmm, so aku kol la PPL KL,
kerek nyer staff tu cakap consigment tu tak wujud ! woi ! then die cakap aku pos ape, aku cakap la aku pos motor, then die tengok, die cakap motor aku still ade kat PPL KL, delay
aku pon what the heck ! kenapa delay lame sangat !
die cakap tade orang nak hantar,
memang angin la aku ! so aku ckp aku nk motor aku di pos esok jugak, bukan jauh, KL ngn Batu Caves tu, dekat2 setengah jam jer..alahai..bile aku cakap nak amik kat sane, diorng tak bagi sebab takut keliru pulak..

8 Julai 2013
aku kol, staff lain angkat, aku bagi la no pos aku tuh..then die cakap, barang niyh dah hantar kat rumah aku !
lagi sekali bengap betul minah niyh! aku cakap la ngn die, tau tak barang ape yg aku terima, die ckp kotak!
aku cakap, puan, sy pos motor dari penang ke KL, ngn tangan saya sendiri, tak kan motor tu dah barai letak dalam kotak then pos kat saya,
then die terus smbung kat staff lain..staff lagi sorang niyh ok la, die chill kan aku kejap, die sroh tgu lagi 2 hari.

10 Julai 2013
akhirnya motor aku sampai ! sangat gembira, tiada calar balar, tiada kerosakan dan seperti apa yang aku expectkan. huhu puas hati la walaupun LEMBAB tapi no damage, agak ok la, first dulu aku hantar, aku nyer body retak..haihh..kali niyh ok la..tade pape..ok mase jenjalan...vroommm

kbai salam :) tu je nurkilan saya..hihi

No comments:

Post a Comment