DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Monday, July 1, 2013

Pulau Pinang , kaki mengorak !

Salam n hi !!
pertama sekali, terasa seronok tatkala dpt menitip kembali dalam blog yang x selalu aktif niyh !! huhu
dapat je masa sikit niy boleh la nak ceritakan serba sedikit pengalaman macam mana situasi kat pulau pinang niy kan, yang dah jadi macam rumah kedua aku !!

banyak bende dah berlaku kat Pulau Pinang niyh !! aku nak cerita satu persatu pon payah !! huhu
aku citer la pasal ribut yang landa pulau pinang aritu (2013)

Ribut Pinang 
mase tu aku duduk kat dalam bangunan, maklum la time tu study week, then petang tu hujan yang maha dasyat..lebat yang amat, kain kt ampaian tak basah sebab ade bumbung heheh..seronok la study + tidur atas katil kan..hahah then lepas dah reda sikit tu tetibe je angin kuat melanda, time tu dalam kol 6 petang, lanjut sampai kol 8 30 malam, 
risau kot, kalau kat kolej kediaman aku niyh , desasiswa cahaya gemilang, banyak pokok, yang paling aku risau pokok besaq depan bilik aku niyh, klo tumbang naya kene bilik aku niy !! haha Alhamdulillah, pokok tu terselamat, tak tumbang, cuma dahan2 besaq jer jatuh O.o hahaha
lepas dah reda tu, tengok keadaan kat USM niyh sangat menakutkan, macam tempat terbiar, rosak, pokok tumbang, dahan besar2 patah, memang ribut tu kuat la kategori 2 kate nyer...huhu pape pun Alhamdulillah terselamat !

Final Exam
macam biasa final exam kali niy berlainan sikit sebab aku dah amik subjek minor ! jadi aku kurangkan teras aku..huhu, so, nak jadikan pendek, aku puas hati dengan exam kali niy !! sebab semua aku leh jawab ! Alhamdulillah ! berkat usaha belajar sikit2 dengan pensyarah ~ akhirnya boleh jawab dengan tenang :)

Jalan2 Batu Feringghi 
ber"barbeque" dengan rakan seangkatan, memang seronok beb !! huhu waktu tu pula cuaca elok ! x panas x sejuk, berangin pantai ! ombak kuat !! besstt !!
main permainan dan akhir sekali kawan2 semua sporting la !!
release tension kate nyer pabila exam menjelma !
huhuh yela tekanan asyik belajaq jer, moh kita relax !! kannn..

Jalan2 Bersama kakak @ Penang 
kakak mai penang lepas je aku habis exam, 26 tu kakak datang, petang. mase tu die check in kat tune hotel, murah jugak tune hotel niyh 3 hari 2 malam baru RM 130++ memang recommend la spe yang nk pi sini n bajet.
dekat jugak dengan KOMTAR so tade hal la nk pi jenjalan sekitar georgetown !! kann
banyak tempat aku pi jenjalan kat sini bersama kakak ~ antaranya

1.Restoran Kayu
2.Batu Feringghi
3. Jeruk madu Pak Ali
4. Laksa Janggus Balik Pulau
5. Pasar Nelayan Balik Pulau
6. Restoran Sampan, Hammer Bay
7. Restoran Kapitan
8. USM ( semestinyer)
9. Georgetown
10. Feri
11. Bukit Bendera

x sempat pon nak pi semua tempat, memang tak cukup mase, tambahan lagi dengan Jem nye penang time waktu puncak. memang susah la nak bergerak kan , jadi terbantutlah masa memang penang niyh syurga makanan ! jadi korang kene la menikmati makanan kat sini !
ok setakat niyh jer lah benda yang aku nak citer ! pape lagi aku titip ya !! see ya !! huhu salam !

BarBeque kelab Debat
bedebat memang nampak senang tapi nak cakap tu susah !! itu lah yang aku kene bile first2 berdebat, tak sama pula dengan pidato !! huhu
so lepas banyak event kami masuk dan pertandingan last adalah debat ASTAR UM !! seronok jugak la, bile dapat kalahkan team2 yang power2 huhu
kami akhiri dengan babeque bawah jembatan pulau pinang !! suasana tenang dan banyak orang buat barbeque kat situ.. so suasana havoc dibuat oleh KAMI !! huhu

Gambar sikit !! huhu






No comments:

Post a Comment