DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Thursday, July 11, 2013

UNIVERSITI SAINS MALAYSIA USM

salam n hi :)
saje je gatai tangan nak update pasal USM niy, tengok adek2 dah dapat keputusan kemasukan universiti kan
so saje je lah nak cerita sikit pasal USM niyh hhihi
skang niy ambilan 2013/2014 kan, 
adik2 yang dapat USM niyh sangat beruntung tau, sebab ade MunShi, daripada 10,000 lebih 
yang apply hanya 5300 lebih je yang berjaya masuk USM,
jadi siapa yang dapat tu jangan lepas kan peluang yang dah ade tu ye
USM niy sangat BEST !!
tempat die pon sangat strategik, depan jembatan pulau pinang tu je USM tade la jauh mane pon
daripada USM boleh nmpak Jembatan Penang tu, 
Asrama kat USM atau dipanggil desasiswa banyak disediakan,
antaranya Restu, Saujana, Tekun, Indah Kembara, Aman Damai, Cahaya Gemilang, Bakti Permai dan Fajar harapan, kampus induk je lah :)

USM
sangat best sebab, teletak kat kawasan bandar, 
KFC, McD, Subway, Baskin Robin, Tesco,Pizza hut, dll
semua tu kat depan USM jer, korang just jalan kaki je lah, cuma korang ade duet atau tak jer..huhu
duduk kat Penang niy korang akan gemuk nyer la, banyak makanan sedap2 kat penang niy, lagi2 nasi Kandaq, pesembor, laksa penang dan lain2 lagi yang tak boleh mention takot korang terliur.
Ramai orang jeles ngn USM sebab kedudukan yang begitu strategik.
dekat dengan pantai, restoran hammer bay (terkenal dalam novel2 cinta),
queensbay, airport, jembatan pulau pinang,
selalu kteorang BBQ kat bawah jembatan Penang jer, BEST ok !!

Fasiliti kat USM first class
pusat sukan semua ada, dan masih baru, kolam renang saiz olimpik. stadium hoki antrabangsa, padang bola, memanah, golf semua ada,
kemudahan untuk beriadah juga ada, seperti denai tuk jogging tasik fajar dan aman, situ jugak ade biawak besar buaya, selalu dorang bagi roti gardenia, roti lain biawak tak nak !
siapa yang dapat cahaya gemilang boleh la merasa tandas first class dan durian valley, Cahaya Gemilang merupakan hostel yang paling fresh dan segar dalam USM sebab dikelilingi pokok2 yang menghijau,
jadi korang before nak datang USM tu, aku saran kan tengok la filem ALI SETAN, and korang cuber tengok tempat2 diorang berlakon, keadaan tersebut masih sama :)

setakat tu je lah nak coret kalau de pape hal boleh PM yer :) salam

No comments:

Post a Comment