DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Saturday, August 24, 2013

KaraOke

Salam n hi !

Arini penat sakan menyanyi , ye ! menyanyi la
karaoke !! hahah
mengidam nak karaoke ! haa amik kaw balun sampai 4 jam wehh!! huhu
karaoke kat 
RED BOX Low Yatt
harga agak murah la bagi student
Harga student RM 16.00 ++
siap lagi 2 minuman ! haaaaa memang gojes la duduk kat dalam tu
abis sume lagu aku karaoke
hahah agak melalut la jugak
dah la sore niy x sedap
feeling nyanyi lagu dato Siti hahaha
ke laut la jadinyerr !! kuang2x

aku pi ni pon ngn senior2 aku hahah
yelah dorang kate nak lepas tension selepas Latihan Industri kekdahnyer
memang lepas la jugak tension huhu
harap pasniy boleh la karaoke kat sane lagi >.<
korang kalau nk karaoke kat situ pi la, 
pastikan bawak student kad atau kad siswa bukti yang korang tu pelajar..
heheh nanti dapat potongan istimewa
floor die B1 haa
ok stakat niy jer..penat nak tido bye2

Monday, August 19, 2013

Senarai Hitam PTPTN | CCRIS

salam n hi 
entry kali niy sentuh pasal loan ptptn
menjadi satu buah mulut apabila kerajaan mula memperkenalkan CCRIS
yakni, penyenaraian hitam bagi peminjam tegar,
untuk ini, mungkin ade pro dan kontra nyer,
yela, golongan yang memekik niy adalah golongan yang meminjam ptptn
yang juga tidak mampu untuk membayar kerana tidak bekerja
sedia maklum, kita mengetahui kerajaan memberi tempoh 6 bulan selepas graduate untuk kita memulakan pembayaran hutang kita,
6 bulan pertama memang significant untuk kita 
1.cari kerja
2.kumpul duet
3.rancang kewangan

sebab, kini graduan boleh membayar PTPTN serendah RM 50 setiap bulan,
kalau kerja 7E pon dah mampu untuk membayar

kinitren melihat ramai cuba membidas langkah kerajaan dengan memberi model relative seperti gaji yang tidak mencukupi berbanding tahun dahulu.
baiklah, mereka yang membuat analisa ini mengemukan 
1.gaji
2.pemilikan kereta
3.pemilikan rumah
4.harga barangan keperluan

baiklah sebagai graduan ijazah, kita akan bermula dengan gaji RM 2000+- maka kita perlu merancang dengan betul, ingat pepatah " bermula dari bawah" pemilikan kereta dan rumah itu tidak perlu untuk tempoh jangka waktu tertentu, cukup sekadar membeli motosikal RM 3000 yang boleh bayar ansuran seradah RM 200.
pemilikan rumah juga tidak perlu kerana kita boleh mencari rumah sewa yang cukup untuk memberi perlindungan dari panas dan hujan
sekarang tertumpu ke harga barangan keperluan, ya memang tidak dinafikan harga barangan keperluan meningkat saban hari, memang susah untuk kita mengawal perbelanjaan ini, tapi dengan mengasingkan barangan KEPERLUAN dan KEHENDAK, maka dari situ kita mungkin dapat mengurangkan jumlah perbelanjaan kita .
dari segi perkahwinan itu, si isteri perlu mencari yang berharta untuk dikahwini, maka perlu lah untuk menabung sejak dari kecik ye :)

maka, jangan hanya membidas sahaja terhadap kerajaan , kerana kita meminjam, kita bertanggungjawab, jangan lepaskan tanggungjawab kita kerana padah menunggu diakhirat bg yang islam .
Banyak inisiatif kerajaan telah beri pada pelajar, contohnya ijazah kelas pertama tidak perlu untuk membayar balik PTPTN, jadi mengapa kita tak berebut peluang tersebut? fikir2 kan lah ! salam chaww


Buah Fikiran Mahasiswa

Thursday, August 15, 2013

Berakhir sudah !!

Salam n hi !
tajuk entry berakhir sudah !! haha
maka berakhir la KSCP aku selama 4 minggu di USM..
#Eh
aku balek jugak berhari raya ok !! haha
tapi tak lama la kejap jer..huhu pokus on study katakan
Alhamdulillah semua berjalan lancar tanpa sebarang musibah

Exam KFT 131 KSCP

15 Ogos 2013 | 9.00 a.m.

melarat mata nk bangun koi 5 pagi buat revision sikit huhuhu selak2 tips ape yang personal lecture bagi ~ dan Alhamdulillah masuk sebijik, rupe nyer latihan yang die soh buat tu la yg masuk..huhu nasib baik la aku buat nohhhh !! hahah sonok2 happy jugak, tapi berserah je lah ngn takdir kann

so nak balik KL dah niy malas nk dok USM lelame, tak pi beraya umah kawan pon agi !!
so sudah berakhirlah penderitaan aku niyh! harap boleh dekan la pas niyh !! hehe

Penang - Kuala Lumpur
16th Ogos 2013
12.30 a.m 

tak sabarrr huhu k jer sini je nak citer k bye !! huhu