DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Wednesday, January 8, 2014

Jengah 2013

Salam n hi 

sebelum tu, aku nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2014 kepada semua pembaca !! hehe
dah lama tak update blog niy, kian sunyi pulak !! hehehe
ok la pape pun nak update sikit la pasai Debat Gender ritu, ataupun nama lain Great Debate Gender.
kali ni UTP jadi tuan rumah, so kami berkampung lah kat UTP nun jauh dipelusuk sana huhu


Kali ini buat julung kalinya aku mewakili USM untuk kesemua pusingan , makna nya takda la main masuk dipertengahan pertandingan, Al maklum la, pendebat senior malas nak masuk gender debate niy tah lah..mungkin sebab depa tak suka style debat ni kot, GGD niy gune British parliamentary style, so ade 4 pasukan dalam 1 sidang..wow kan..huhu
kami ni pendatang baru dalam debat, aku nyer team mate pon baru, so kami terkapai2 
dok kat sane dengar dan lihat banyak pendebat2 senior dan gah..menjadikan kami anak ikan ni ketakutan 3:
yela mane tak nyer sume pendebat dah ade pencapaian , kami ni masih baru lagi dalam debat ni..huhu

pusingan pertama dah hampeh..lawan team kuat2 kot , ade senior2 dorang turun lagi tu..fuhh respek la sama depa..
yang kami ni datang macam tu je lah..hahah
pusingan 2 ,3 ,4 tu alhamdulillah dapat kekal momentum, tapi masuk pusingan akhir memang macam nokharom, lawan team yang terlampau kuat, yang dah memang layak ke suku, dah, yang kami niy berbekalkan dengan 6 mata, mengharapkan belas kasihan juri, namun juri yang mengadili kami tu macam tak telus..haihh! tah la
tapi Alhamdulillah kami dapat meperbaiki pencapaian dan ranking tahun lepas, walaupun hampir break , tapi kami tahu kekuatan kami tahap mana, so takde lah kecewa sangat :)

lepas je debat gender, terus fokus kat TEST pulak..aiyoo banyak giler subjek dan topik nk kene kover lepas tinggalkan tu aiyyakkk..memang test aritu mencarut jer lah..huhu tapi alhamdulillah boleh la buat jugak, daripada mengarut tak tentu pasai

 Dan Akhir sekali FINAL EXAM
seram bangat !! dan tarikh exam kali ni cukup ong !! 30hb Dec 2013, 3rd Jan 2014, 6th Jan 2014, dan 13th Jan 2014

wuhuuu memang enjoy sakan lerh..
dah la cuti semester niy tak balik sebab YDP kelab debat nk buat training bagai, dan senior2 dewa kayangan suma mahu turun mencemar duli !! aiyakkk untuk Debat Diraja
maka untuk mencari side income aku nak cari kerja sikit la, nk tambah duet poket, huhu tapi tak tau la nk buat ape..heheh
dan Alhamdulillah 

SELESAI SUDAH SEMESTER I SA 2013/2014

No comments:

Post a Comment