DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Monday, June 23, 2014

Sedetik ke penghujung

Salam n hi !
pejam celik dah habis tahun 2 di Universiti Sains Malaysia ni , major Kimia tulen, Alhamdulillah setakat ni semua ok ! pointer pon ok ! heheh lepas la jugak 3.20 huhuhs
lagi pon aku rasa sangat berat nk tinggalkan USM ni, sebab aku baru je "up" dalam medan debat IPT niy, sangat terkilan dapat tonjol bakat saat akhir.
lama  tak coret kat blog ni, rase janggal plak (ayat same tiap kali tulis blog) yela, lama dah tinggal asyik bizi jerhh...semester 2 kat USM banyak yang berlaku antaranya debat diraja, dpnc, final, dll 

Debat Diraja

First time masuk debat diraja, kali ni debat diraja buat dekat sabah, dah la first time masuk, senior pulak ade yang turun kejap, ade yang tak turun, so kami berlatih sendiri2, sangat sedih, rasa macam nak nangis jer mase tu, dah la team lain ade coach dan mereka mesti power2 masa hari pertandingan, nama2 besau pendebat pon datang, wow~ rasa kecik sangat diri ni, aku masuk team utama, team senior (walaupun kami semua tak senior) team senior patut mesti ade yang third year, kami pulak suma second year..waduuhhh..hahaha tapi alhamdulillah pencapaian kami boleh tahan la jugak

Team UTAMA

USM - USIM (Menang 3-0) 
USM - UniMap (Kalah 1-2)
USM - UTeM (Menang 3-0)
USM - UiTM (Kalah 1-2)
USM - UUM (Kalah 1-2)
USM - UMS (Menang 2-1)

Alhamdulillah dengan juri 11 orang dan margin 0.26 kami berada di ranking ke-11 dari 22 pasukan, dan pencapaian terbaik kami dengan lawan team senior debat IPTA/S lain dari seluruh Malaysia, lepas ni akan fokus untuk debat lain..huhuh

Debat Piala Naib Canselor USM

kali ni debat dalaman USM, aku wakil Desasiswa Cahaya Gemilang, alhamdulillah pencapaian sangat diluar jangkaan, kami menjejaki pentas akhir DPNC 2013/2014, pertama kali dalam sejarah DPNC CG mampu untuk masuk final sebelum di dimonopoli kampus kesihatan, aman damai dan Tekun, kami merupakan pencabar baru dalam arena debat dalaman ini..heheh

Peringkat Pusingan

Cahaya Gemilang - Indah kembara (Menang 3 - 0)
Cahaya Gemilang - Aman Damai (Menang 2-1)
Cahaya Gemilang - Restu (Menang 3-0)
Cahaya Gemilang - Murni (Menang 3-0)
Cahaya Gemilang - Bakti permai (Menang 3-0)

dengan menang kelima pusingan CG berada di tangga pertama, dengan juri 14 juri melayakkan untuk masuk ke pusingan separuh akhir

SF1 Cahaya Gemilang - Bakti Permai (Menang 5-0)
SF2 Tekun - Murni (Tekun 5-0)

dan pusingan akhir menemukan pasukan debat Tekun vs Cahaya Gemilang 

Johan : Tekun
N.Johan : Cahaya Gemilang

Alhamdulillah untuk sekian kali berada di pentas final, pun begitu begitu ramai yang tak puas hati dengan CG tah kenapa la, biarlah depa ! tak suka rezeki yang kami dapat lettew, CG ni sangat la desasiswa yang sangat kecil, dan setiap kali ambil pon x sampai pon 200 orang, yang desa lain tu beratus - ratus, walaupun kami kecil, kami tetap berbisa, jangan pandang rendah oke bebb !! hahaha

lepas semua tuh, tiba lah FINAL EXAM !! haiyyaarrrrkkkkkk!!! banyak nyewww hmmm

Statistik perkomputeran
Kimia Fizikal (Killer)
Kimia Takorganik
Fizik (gelombang, optik, lupa)
Psikologi sosial
Psikologi perkembangan

sangat lebam dah la 5 paper berderet dari isnin hingga jumaat, tak tidoq masa tuh..haishhh...sangat demmm. akhirnya berjaya jugak melaluinya semua tu..
sekarang ni aku buat latihan industi
Dekat USM ja, malas nk jauh2 hahaha

tempat : Pusat Penyelidikan Arkeologi Global 

dorang cakap buat dengan sini best, huhu so aku try la ! nak merasa pengalaman katonyoorrhhhh..hehehe nanti senang la nk dapat keje ke ape..huhu
dalam pikiran nk sambung master bidang arkoelogi..heheh minat jugak, dulu mintak geologi, dapat kat UKM, tp tak pergi sebab USM panggil..bagi gula2 hahahah
ada masa aku celoteh lagi la kat sini lagi ...

nak bergerak ke tahun akhir dah ni !! huhu bai2

DPNC 0226











No comments:

Post a Comment