DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Tuesday, August 12, 2014

Gambar gambar sekitar UNIVERSITI SAINS MALAYSIA PULAU PINANG 2014 USM

 Minden USM permandangan jembatan pulau pinang
 Padang Minden USM
 guest house usm, kalau datang boleh la menginap dekat sini
 Dari Bukit Minden , tempat rakaman Ali setan
Minden permandangan yang cantik
 Kekalkan tradisi, rumah tradisional depan HBP
 Stadium Hoki, event tahunan : Pesta Hoki Antarabangsa
 Stadium bola dan balapan
 komplek RST (restu, saujana, tekun)
perkhidmatan bas yang sangat memuaskan 
 tempat beriadah yang tenang
 diversity yang mempersonakan di tasik Aman (Tasik Biawak)
 permandangan menarik sekitar tasik Fajar
 biawak macam buaya tak payah pergi zoo, tgok dalam USM je
 pohon menhijau dan udara segar

komplek cahaya one stop center, staff kat sini sangat peramah, mcm kawan pulak rasa hehe
Pusat Sejahtera Klinik sangat selesa
Perpustakaan Hamzah Sendut Baru, sangat selesa ketika tengahari
 swimming pool kalau panas terjun je dalam ni
 canselory
 Dewan perundingan pelajar Satu2 dalam Malaysia
jembatanpenghubung library 1 dan library 3
Banyak lagi tempat menarik kat usm ni, beruntung sapa dapat masuk sini
tempat2 perlancongan pon dekat2 je, pengangkutan awam sgt senang dapat, sebab ade bas rapid penang

tempatmenarik yang dekat usm, bukit bendera, jemabatan p pinang 1 dan 2, tokong ular, georgetown, muzium perang, dan byk lagi, sewa kereta pon murah, sbb kat sini depa bersaing..ade juga student buat sewa kereta, sgt murah..dari usm nk ke sg nibong pula tempat perhentian bas ekspres pula, cuma 5 minit, boleh jalan kaki, kalau malas, boleh amik student cab, cuma 3 ringgit jer..memang berbaloi stay usm, kemudahan suma lengkap.
makanan dekat dalam USM sangat murah ! cuba la pekena dulu..huhu jangan terkejut pulak kadang2 nasi lauk ayam + sayur + telur baru RM3.00 jer

sesiapa dapat usm tu tahniah, yang dapat 2 tawaran tu selamat memilih :)
kalau ade ape2 nak komen add la twitter kat sebelah tu, atau msg jer fb :)

Wednesday, August 6, 2014

Tips sebelum dan selepas dompet hilang

Salam n hi !
alkisahnya semalam 6hb ogos 2014 jam 9 mlm beg dompet aku hilang..
Memang down gila la aku semalam, bukan sebab ade banyak duit tp, kad2 penting mcm ic, roadtax, lesen dn macam2

tips sebelum terjadi kecurian/kehilangan

1.letakkan no telefon anda dalam beg dompet (ni dulu mama yang pesan) hehe jadi aku bagi la tips ni kat korang
2.letak resit yang ada tulis nama korang dan tempat korang bekerja etc
Haaa...kenapa aku bagi tips mcm ni..sebab beg dompet aku dah dijumpai !! Hehehe
memang bernasib baik! Orang kampung permatang damar laut yang jumpa, nasib baik pak cik tu bersifat jujur dan die belek2 beg duet aku tu nampak no fon aku terus die kol malam tu !! Uuhuhu happy gilaa...

Tips selepas kecurian/kehilangan

1. Langkah pertama !! Wajib kol bank atm korang, yang pkai debit atau kredit..ade talian hotline depa kat mesin atm mana2 atau korang boleh tgok kwn korang punya kad bank kt belakang kad tu.
2. Buat laporan polis, sebab nnt kalau orang jumpa die akan serah kat balai polis, dan masuk rekod, kalau korang buat laporan dan ic korang matching, polis akan kol korang utk serahan.
3. dlm tempoh 2 hari korang tggu la, x yah buat ic lagi, sebb klo kes kehilangan kene bayar RM 110 kott...mahai baq hangg..pastu nk buat lesen bagai tu...meme rabak poket.
4. Jangan panik, kalau korang panik fikiran korang x jelas, fikir positif, mesti jumpa balik...doa supaya si pencuri atau orang yg jumpa beri kpd balai polis.

Jadi tu lah pesan aku, jangan leka nanti buruk padah, susah diri...hmmm sentiasa bertenang, insya Allah semua baik :)