DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Saturday, February 28, 2015

Percutian ke Yogyakarta 2015 !! yahoooo

Yogyakarta

hari pertama

Pertama sekali aku mengucapkan Alhamdulillah kepada Allah kerana telah pergi dan kembali dengan selamat...huuhu pelbagai rintangan dihadapi semasa hendak ke yogyakarta ni...firtsly, aku pergi berempat, 2 laki dan 2 perempuan, hari pertama semasa nak berangkat ke yogyakarta dugaan melanda di pagi hari...hahaha mase nk  check in tetiba salah sorang dari kawan aku yang pompuan tu passport die less 6 bulan, so miss Air Asia tu cakap x boleh fly sehingga passport baru dah buat...dengan rela hati kawan aku tu pon die pergi la buat passport kat putrajaya dengan ayah kawan die...tu pon sangat bernasib baik ok...ayah kawan die tolong...hehehhepastu flight die x sama la dengan kami...so, kami bertiga pergi la ke yogyakarta tu dulu...huhuhu...sesampai di yogyakarta di adisucipto airport kami naik teksi pergi ke hotel kami, jangan terkejut ek, harga teksi kt sini sangat affordable...kalau pergi berkumpulan la..hehehhehe sampai je kat hotel, kami pergi jalan2 dulu sementara tunggu kawan kami tu sampai..die amik flight kol 3 petang...so kene la tunggu die..sementara tu kami cuci mata sat kat jalan Malioboro yang orang kata syurga beli belah tu...huhuhuh memang banyak la batang2 kat situ, tengok pon rambang mata..

Lepas rambang mata tengok barang2 dekat jalan Maliobor tu kami pergi makan dekat restoran Jalan Malioboro tu, aku makan pecel Ayam, perghhh sedap la jugak, memang betul2 made in indonesia la, dan pekene es teh...hehehe...lepas tu kami kembali ke hotel menunggu kawan kami, akhirnya dalam pukul 8 malam die sampak kat hotel penginapan kami...mala  tu kami makan kat tempat yang sama, kali ni kami makan berempat..huhuh

Hari pertama tak buat apa2 sangat sebab kejadian tak terduga  ni, tapi Alhamdulillah masih ikut schedule..sebab perginye 5 hari..memang seronok la kannn...

Hari kedua

Hari kedua kami sewa kereta dan supir, pakej wisata yang kami tempah BOROBUDUR-MERAPI-PRAMBANAN, Rp 500,000 which is kami rasa berbaloi la jugak, sebab berkumpulan kan, first kami pergi ke borobudur ni, first time aku tengok candi ni sangat cantik, yela selalu tengo, kat dalam buku teks je, ni skang dah kat depan mata..wuuuu tiket masuk ni aku pakai student card Rp 120,000 kalau harga pelancong biasa Rp 170,000, dekat sini kami memanjat candi yang berusia ratusan tahun dan ketinggiannya bersamaan hampir 10 tingkat bangunan...wow..terkejutkan...dekat sini die ade lapisan2...lapisan paling bawah tu golongan hamba, lapisan kedua petani, etc lapisan ketiga ape tah lupa *selak2 buku sejarah...then lepas dah melawat semua kawasan borobudur ni kami turun bawah, andddd jumpa kedai2 souviner...OMGGG....dekat sini kesian mata memandang....penjual akan mengikut je kita pergi kemana2 nak jual barang2 dorang, sangat kesian okkk..nak nanes tengok...hmmm pastu nak buat mcm mana supir kamj kata kalau kau beli barang kt salah sorang yang jual tu dorang akan kerumun kau okkk...hmmm lepas tu kami tengok2 je kedai kat tepi jalan...kat borobudur ni adejual baju 6 helai Rp 100,000 OMG !!! Sangat berbaloi ok..menyesal aku tak beli kat situ..hmmm

lepas tu pergi ke Merapi, before pergi gunung merapi kami sempat makan dekat gerai makan 22 sambal, huhuhu sambal die nama pelik2 tapi kami order je...nak merasa la kannn...and akhirnya..memang superbbb sedap..mkanan kene belanja supir sekali...heheeh then kami terus ke gunung merapi, tiket masuk Rp 2000 parkir kereta Rp5000, then kami sewa jeep pergi naik ke atas gunung merapi dan tempat yang musnah sebab letusan gunung merapi...sewa jeep Rp 500,000 x lah mahal sangat, sebab pakej yang kami amik ni short route, sejam lebih jugak la...mase nak pi melawat kat kawasan atas tu, memang jeep tu bawak sampai kami tunggang terbalik la..mcam naik roller coaster okkk...best giler...hahahahaha pengalaman yang x dapat dilupakan...pergi melawat kawasan perumahan yang hancur musnah, tempat batu yang tercampak dari gunung merapi yang berpuluh kilometer jauhnya, bunker yang dikatakan selamat tetapi tidak...semua tu menginsafkan kita...lepas snap2 picture kat kawasan Merapi tu kami turun dan beransur terus bertolak ke lokasi wisata terakhir iaitu candi Prambanan

Candi Prambanan, 30 minit dari merapi kami melawat candi ni ,ase dah nak tutup, keluasan candi ni melebar, an x de la setinggi borubudur, the best thing kat sini ialah tempat die yang sejuk, banyak jugak sisa runtuhan akibat daripada gempa bumi 2006 tiket masuk Rp108,000 dapat minum teh lagi hehe, kat sini kami luangkan masa sampai maghrib, sampai dh x de orang pon kat dalam ni kami snappy pic..huhuhu..lepas tu terus kamj dihantar supir ke hotel penginapan, terus kami pi makan malam kat restoran berhampiran...

Hari Ketiga
Kami pergi sekitar kota jogjakarta, seawal jam 9 lepas sarapan kat hotel kami terus berjalan kaki pergi ke Taman Sari aka water castle dan masjid bawah tanah, tak jauh dari hotel kami tempat tu, just 3 kilometer je, jadi kami pergi dengan berjalan kaki sajoo lepas penat lelah, segalanya berbaloi dengan keindahan taman sari tersebut, sangat cantik oke!! Lepas tu kami pergi ke masjid bawah tanah, yang sangat unik, dan sejuk, kalau la ade air lagi waktu tu..mesti duduk macam dalam aircond je kan...huhuhu...2 jam kami disitu, terus kami pergi ke kraton tempat sultan yogyakarta beradu disitu, banyak informasi kami dapat disitu, banyak perbezaan antara sulta kita dan mereka...lepas dah berjalan kat situ, dah penat lelah, kami pergi muzium vredeburg...lawatan terakhir..kami belajar sejarah2 indonesia, dan bangunan2 sejarah yang masih lagi dipelihara di sekitar jogjakart seperti lapangab terbang adisucipto, bank yogkarta dll.. Lepas tu kami berjalan pulang ke hotel kami melalui jalan malioboro. Malam tu kami makan kat kedai tepi jalan, mcm dlm sinetron indonesia tu..makan pecel ayam...hooooo sangat sedap hehehe lepas tu balik bilik kami tido laaaaaaa....hehehe

Hari keempat

Kawan aku ni nak sangat jejak kaki kat Universitas Gadjah Mada nak tengok kos die konon, so kami pi lah kat sana, first2 naik teksi die bentikan kat betul2 depan kepala kantor (head office) UGM, tu dari situ kami jalan kaki keliling ugm, then nampak ade tempat basikal banyak2 so kami tanya dengan abam kt situ, boleh pinjam basikal tak, die cakap boleh je, kene bagi student kad kita...ohhhh sangat ohsem ok UGM, kami keliling ugm dari fakultas kedoktoran hewan hingga ke fakultas teknikal...fuhhh..basah ketiak mengayuh basikal...hahaha the best thing kawan aku punya kawan die study situ die ckp ade yogurt home made sedap...so, kami pi situ, try la...OMG sgt sedap ok..memang ade kelainan, sedap bangat..heheh ade jual onigiri lak tu..aku beli gak..2okeeee...haahaha pas jelajah keliling ugm, kami pulanglah ke jalan Malioboro nk shopping pulak...then shopping sampai ke malam...perghhh best siottt..habis gak la duit aku..hehehe

Hari kelima


Before balik, nak jugak melawat tugu yogyakarta, so, kami request la kt supir teksi tu bawak gi sana, snap2 picture kt situ...then lastly kami terus berangkat kat lapangan terbang adisucipto, flight kami kol 11.45, kami check out hotel jam 8, gigih tak??? Hahaha settle suma, tggu flight...dan jangan lupa Rp 100,000 utk tax immigration....yeahhhh...so kami landing kat KLIA2 dalam jam 3.30 petang...balik umah berdengkur penat...hehehe

gambar kenangan sikit

















23 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Assalam Tuan,
    Nak tanya no telefon supir yang tuan ambil pakej wisata BOROBUDUR-MERAPI-PRAMBANAN,
    Berapa tambang teksi drp airport ke hotel (jln maliboro)

    tq
    ZAINI
    email : jai_jps@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    ReplyDelete
  4. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum , kami dari trans459bandung.com, nak menawarkan pakej hotel and transport kat bandung dan Jakarta .
    Sila compare dengan company lain jer!!!!

    PRICES START FROM : RM196

    4day 3night (included TEBU HOTEL *** bukan hotel kat pelosok ya tapi kat town , breakfast, and transport yang canteq dan selesa)
    1. 6 person. RM315
    2. 4 person RM400
    3. 2 person RM499

    Contac
    whats app : +62 853 222 30 787
    email . : trans459bandung@gmail.com
    website . : www.trans459bandung.com

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum , kami dari trans459bandung.com, nak menawarkan pakej hotel and transport kat bandung dan Jakarta .
    Sila compare dengan company lain jer!!!!

    PRICES START FROM : RM196

    4day 3night (included TEBU HOTEL *** bukan hotel kat pelosok ya tapi kat town , breakfast, and transport yang canteq dan selesa)
    1. 6 person. RM315
    2. 4 person RM400
    3. 2 person RM499

    Contac
    whats app : +62 853 222 30 787
    email . : trans459bandung@gmail.com
    website . : www.trans459bandung.com

    ReplyDelete
  7. Memory Bandoeng Travel & Tours
    Menyediakan khidmat sewa kenderaan di Bandung

    Kami juga menyediakan pakej untuk kemudahan dan keselesaan customer kami

    Pakej Tour Bandung @pax
    3H2M - RM180/-
    4H3M - RM268/-
    5H4M - RM345/-
    *min 6 pax

    Pakej termasuk:
    3 Malam Penginapan (Hotel 3***)
    3 x Sarapan Pagi (Hotel)
    Transport/Minyak Kereta/Driver (Tour Guide)/Parking

    Pakej Tidak Termasuk:
    Lunch/Dinner
    Tiket Pesawat & Cukai Airport
    Tiket Masuk Pusat Wisata
    Jemput/Hantar Jakarta
    (Jika dari Airport Jakarta)

    Untuk keterangan lanjut hubungi kami:
    PM/Whatsapp:
    +6281224420758
    +6285324228853

    Email: memorybandoeng@gmail.com

    Jom ukir memory indah di Bandung bersama
    Memory Bandung Travel & Tours

    ReplyDelete
  8. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  9. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  10. salam. nak tanya, waktu kita guna supir, time makan memang kita kena belanja dia makan sekali ke atau u yang baik hati nak belanja pak supir tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Askum..salam kenal saya TRIHAN dari Yogyakarta

      Anda memerlukan kereta sewa apabila bercuti di Yogyakarta?,jawapannya ada pada saya  . kerana saya menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Yogyakarta pada kadar sewa yang bepatutan dan murah.
      Jika anda bercadang bercuti ke Yogyakarta, anda boleh menghubungi saya : Trihan , sms/WA : +62 899 414 5356 E-mail : tri_karimata@yahoo.com

      Delete
  11. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  12. Assalammualikum
    Salam kenal Tuan/Puan
    Mohon Maap ikut Share Tempahan Kereta Sewa Murah Bandung KYRANTRANS
    Unit yang di sediakan:
    Suzuki APV 5-6 seats
    Toyota Avanza 5-6 seats
    Inova 6-7 seats
    Daihatsu luxio 7 seats
    Toyota Hiace 12 seats
    Elp Short 12 seats
    Elp Long 15-19 seats

    HARGA BOLEH RUNDING

    Call:+6281312767300
    +6281573307300
    WA +6281809692300
    FB:KYRANTRANS
    EMAIL:Kyrantrans@gmail.com
    Webs:Www kyrantrans.com
    Untuk Interary Tuan/Puan:FREE& EASY
    Terima kasih banyak bila Tuan/Puan sudah sudi memberi tempat untuk tulisan kami di BloggerTuan/Puan....
    Kami ucapkan banyak TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..
    JOM BERKUNJUNG KE SABAH
    kami akan MeRealisasikan percutian anda bila berkunjung ke Sabah,
    BORNEO KINABALU TOUR & TRANSPORT SDN. BHD

    PAKEJ 3HARI 2MALAM

    01/ Hari Pertama (OVERNIGHT KUNDASANG)
    1000 : Jemput di Lapangan Terbang KKIA Terminal 1/2
    1030 : Melawat Rumah Terbalik (up side Down House) Tamparuli.
    1130 : Melawat Pekan Nabalu
    1230 : Melawat Ladang Lembu (Mini New Zealand).
    1400 : Makan Tengah hari di Kundasang.
    1600 : Check in Hotel/Homestay/Chalet (Kundasang)
    1900 : Hantar untuk Makan Malam pekan kundasang.
    *Tour Tamat*

    02/Hari Kedua (TOUR KUNDASANG & RANAU)
    0900 : Jemput dari Hotel/Homestay/Chalet
    1000 : Melawat Ikan Spa.
    1130 : Melawat Hot Spring, Canopy Walk & Air Terjun.
    1600 : Melawat Jambatan Tamparuli.
    1700 : Melawat Yayasan Sabah.
    1730 : Melawat Masjid Bandaraya Kota kinabalu.
    1800 : Melawat Signal Hills.
    1830 : Melawat pasar kraftangan (Pilipino Market).
    2000 : Check in Apartment Marina Kota kinabalu.
    *Tour Tamat*

    03/ Hari Ketiga (SAPI, MANUKAN ISLAND & AIPORT TRANSFER)
    0830 : Check Out dari Apartment Marina ke Jeti Jesselton Point.
    0900 : Menaiki bot ke pulau Sapi (aktiviti pantai & snorkelling).
    1200 : Makan tengah Hari BBQ yang disediakan.
    1245 : Menaiki bot ke pulau Manukan (aktiviti pantai & Snorkelling)
    1500 : Menaiki Bot ke jeti Jesselton Point.
    1530 : Jemput dari jeti Jesselton Point & Melawat Tanjung aru Beach.
    1700 : Transfer ke Airport KKIA T1/2
    *Tour Tamat*

    Pakej ini Termasuk :
    1). Pengangkutan Selama 3Hari 2Malam
    Van Pelancongan @ Taxi Limousine
    Pemandu
    Minyak
    Muatan Maksimum 10 Dewasa
    2). Penginapan Homestay Kundasang & Marina Apartment Kota Kinabalu
    May Homestay Kundasang (1Night)
    Marina Apartment Kota kinablu (1Night)
    3). Tiket-Tiket Masuk tempat lawatan
    Rumah Terbalik (up side down house)
    Ladang Lembu
    Hot Spring
    Ikan Spa
    4). Pulau Sapi & Manukan
    Tiket pulau Sapi
    Tiket pulau Manukan
    Insurance
    Bot
    Jaket Keselamatan
    Maks Snorkelling
    Makan Tengah Hari BBQ di Pulau Sapi.
    Untuk keterangan pakej lebih lanjut bole berhubung,
    En Roslan 0168392919 (whatsapp)
    Email : borneoukinabalutour@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. hi, nak tny. korang amik pakej kat travel agent mane ye ? ke sendiri sendiri ? boleh suggest tak ? tq :)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum..salam kenal saya TRIHAN dari Yogyakarta
    Anda memerlukan kereta sewa apabila bercuti di Yogyakarta?,jawapannya ada pada saya . kerana saya menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Yogyakarta pada kadar sewa yang bepatutan dan murah.
    Jika anda bercadang bercuti ke Yogyakarta, anda boleh menghubungi saya :
    Please feel free to contact us anytime.
    WhatsApp : + 62 899 414 5356
    Call : +62 81 2273 2636
    Email : info.tanahagung@yahoo.com
    Web : http://www.tanahagungtours.com

    ReplyDelete
  17. Salam ...
    pakej perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel & pengangkutan) ... Murah Sampai pengsan ....

    Butiran Perjalanan

    Hari 1
    > Airport bandung
    > Pasar Baru Membeli belah
    > Studio Trans
    > TokoTiga (Branded Jeans)
    > Factory outlet
    > Makan malam

    Hari 2
    > Gunung Tangkuban Perahu
    > Grafika Cikole
    > Petik Strawberry
    >Luwak caffe
    > Naik kuda deranch
    > Floating market
    > Farhm House
    > Dusun Bambu{Cadangan}
    > Daun Kampung {Cadangan}
    > Rumah mode
    > Cihampelas Jeans Pusat
    > Paris van java
    > Makan malam

    Hari 3
    > Kawah putih
    > Valley Hot Spring
    > Kulit Cibaduyut kawasan jalan
    > Afrika Asia
    > Tebing keraton (Cadangan)
    > Kartika sari
    > Makan malam

    Hari 4
    > Keluar Hotel bandung
    > Airport Bandung

    syarat dan Syarat

    * Jumlah harga Seorang Adalah
    Rm 395/orang jika 2 orang
    Rm 330/orang jika 3 orang
    Rm 285/orang jika 4 orang
    Rm 250/orang jika 5 orang
    Rm 235/orang jika 6 orang

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    -Termasuk sarapan pagi bufet.

    Hotel Bandar bandung Adalah

    #Hotel Setara 3 Star #

    -Citra Dream


    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itenary.

    Sila Tuan / Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Untuk Perkhidmatan Kami Janji akan berikan PERKHIDMATAN yang tiptop,Baik,Ramah & bahasa berbudi.

    Syarikat Kami 100% pemandunya muslim Dan tidak payah Risau Mencari Tempat Makan Yang sedap Dan pastinya halal.

    Joom Tempah Sekarang dan dapatkan harga istimewa Dari Syarikat Kami.
    InsyaAlloh amanah dan barokah.

    Call / WhatsApp :
    +628 12 2121 567


    mytripbandoeng@gmail.com
    mytripbandoeng@yahoo.com

    FB: MyTrip Bandoeng

    Semoga maklumat Yang Saya berikan memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam ... wr..wb.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Elang Lombok Tour.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke LOMBOK ISLAND, jangan risau hati sila hubungi :

    ELANG LOMBOK TOUR
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Lombok island dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, ELANG LOMBOK TOUR menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    AFFANDI
    BBM 51fd8768 / IG : @pariwisatalombok
    Mobile : +62 8223 771 6583 ( WhatsApp )

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum wr,wb.

    Salam explorasi

    Maaf jika Tuan, Puan, Abang dan Kakak sekiranya kurang berkenan dihati. Salam perkenalan dari kami TRIP JAVANESIA INDONESIA syarikat pelancongan di Yogyakarta dan Surabaya. Kami adalah company pelancongan spesialis pakej lawatan Yogyakarta dan Surabaya.
    Jika ingin berkehendak menggunakan jasa servis kami boleh berhubung di whatsapp/telegram/messenger kami.

    Kami berikan harga yang berpatutan, Mampu milik, Dan berbaloi dengan pelayanan konsep pertemanan (Travel Buddies).

    Sila jangan sungkan berhubung kepada kami, saja tanya ataupun sebarang pertanyaan akan kami layan dan balas dengan mesra.
    Di saluran :
    πŸ“± +6282136558855
    ☎ (0274) 2872947
    ✉ tjavanesia@gmail.com
    Website : www.tripjavanesia.com

    Kami juga menyediakan khidmat persewaan kendaraan kereta dari mula Toyota Avanza, Toyota Inova, Daihatsu Luxio, Isuzu Van Elf, Mikro Touris Bus, Big Bus

    Pakej kami beraneka macam start dari 2D1N hingga 7D6N, dan beberapa type pakej Backpackers, Executive, VVIP
    Sila pilih type dan masa yang disuka, Berikut ini pula sedikit contoh pakej melancong yogyakarta kami :)

    PACKAGE YOGYAKARTA 4D3N
    Duration : 4D3N
    Type : TJYOG4DA1

    Price!!!
    Min. 2pax Rp.3,152,000 seorang
    Min. 4pax Rp.2,340,000 seorang
    Min. 8pax Rp.2,155,000 seorang
    Min. 14pax Rp.2,090,000 seorang
    Min. 20pax Rp.2,070,000 seorang

    Include!!!
    Transport Selama Lawatan
    Driver, Minyak, Toll Parking
    Hotel Accomodation at Mawar Asri Hotel 3night
    Breakfast
    Jeep Willyz Volcano Tour Merapi
    Caving Tubing pindul
    Entrance Feess / Bayaran Masuk Tempat Pelancongan
    Mineral Water

    Exclude!!!
    ❎ Flight
    ❎ Airport Tax
    ❎ Gondola Ride at Timang Beach
    ❎ Meal According Program
    ❎ Tipping
    ❎ Pengeluaran Pribadi

    ITINERARY
    Day 1
    ✔ Pick up airport yogyakarta 11.20 (airasia)
    ✔ Melawat Prambanan Temple
    ✔ Melawat Ratu Boko Sunset #AADC
    ✔ Daftar Masuk Hotel
    ✔ Melawat alun alun selatan becak kerlip

    Day 2
    ✔ Merapi lava tour jeep
    ✔ Caving tubing goa pindul
    ✔ Melawat timang beach
    ✔ Melawat bukit bintang
    ✔ Kembali menuju hotel

    Day 3
    ✔ Melawat Punthuk Setumbu #AADC
    ✔ Melawat Rumah Doa Bukit Rhema #AADC
    ✔ Borobudur Temple
    ✔ Desa wisata alam kalibiru
    ✔ Melawat parangtritis beach
    ✔ Melawat gumuk pasir sandboarding #AADC
    ✔ Malioboro street

    Day 4
    ✔ Melawat Tamansari Water Castle
    ✔ Melawat Hutan Pinus, Mangunan #AADC
    ✔ Airport transfer

    Demikianlah informasi dari kami, Mohon maaf dalam penyampaian yang sekiranya tidak berkenan dihati Tuan dan Puan,
    Salam hangat,
    Trip Javanesia Indonesia
    Wassalamualaikum Wr Wb

    ReplyDelete
  20. Best article. Terima kasih dah berkunjung kat Indonesia

    Kawan2 yang punya plan nak cuti ke Lombok, jom tanya info soalan tempat2 cantik kat Lombok, harga transport atau harga pakej Lombok, boleh via:
    WhatsApp: +62-878-6000-1036
    Email: info.lombokfun@gmail.com
    Web: www.lombokfun.com

    LOMBOK FUN TRAVEL INC.
    Professional | Terpercaya

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

    Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
    (pakej lain sila whatsapp)

    Day 1
    ● Tebing breksi
    ● Kotagede (kilang silver & chocolate)
    ● Parangtritis beach
    ● Manding (leather arts)
    ● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

    Day 2
    ● Merapi lava tour
    ● Borobudur temple
    ● Kalibiru

    Day 3
    ● Timang beach
    ● Cave tubing pindul
    ● Pinus Forest
    ● Bukit bintang

    Day 4
    ● Drop off to airport

    Harga bermula dari:
    RM 602 (ALL IN)*
    RM 452 (exclude hotel)*

    *kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
    * kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal

    Pakej termasuk
    ● Kereta Sewa AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
    ● Hotel *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
    ● Supir / Pemandu
    ● Makan supir
    ● Parking
    ● Entrance fee sesuai itinerary (include Borobudur entrance fee $25 (Rp 325.000)
    ● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
    ● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
    ● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
    ● Air mineral
    ● Insurance

    Exclude:
    ● Airport taxes
    ● Gondola ride bilamana pergi timang
    ● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
    ● Menu tambahan untuk dinner / lunch
    ● Tips untuk driver (seikhlasnya)

    Note:
    Harga dapat berubah setiap masa
    Harga tidak berlaku bagi high season

    >>> Untuk pakej pelanconga jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
    >>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
    >>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

    Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb



    ReplyDelete
  22. Greeting traveler

    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack


    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete