DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Monday, March 16, 2015

Berjaya turun berat badan road to convocation (belum kurus)

Assalamualaikum, 
entry kali ni aku nk kongsi progress diet aku la hehehe since aku tetibe terlebih emo bile mak aku cakap aku dah gemok macam waktu dulu2 arghhhh sangat stress !! kembung perut bile dengar mak aku ckp macam tu...erghhh so aku bertekad aku nak kurus masa aku konvo nanti !!!


ok aku mula diet 3 minggu lepas ( 2 Mac 2015) target aku 3 bulan diet and turun 13 kilo untuk capai underweight...bolehh?? huhuhu...aku memang dah gile sekarang ni..nak gila kurus..wakakakak

berat masa 2/3/2015 adalah 75kg dan berat terbaru 16/3/2015 adalah.....jengjengjeng 69kg !!! wahhhhhh hahahahahah
 memang azab wehhh nak kurus badan hmmm berat paling rendah pernah aku capai adalah 45kg mase lepas balik PLKN dulu 2010..hamekk kau..lame koottt
kali ni aku nak dapat berat optimum..nak la jadi lelaki kacak...cehhh

ok aku amik pendekatan berani mati ok !!
first week aku latih badan aku x makan, ala2 macam kita pi berperang pastu makanan habis...haaa..aku amik air dan makan gula2 angin je..sangat azab ok 3 hari pertama tu..lapar je aku minum air.. memang tak makan..
lepas tu hari ke-4 aku amik makan sikit, banjer diri ni dengan bihun sup, hihihi disebabkan 3 hari x makan, aku jadi loya, aku makan sikit jer bihun sup,,,cehh bazirrr...

lepas tu aku berlapa balik...kali ni aku makan 3 biji karipap sebagai lunch aku...ok la, sbg alas perut, x berbunyi la...dan x kebulur..atleast dapat makan juga kan..
lepas tu aku amalkan makan karipap tu je sbg lunch, kadang2 cekodok besar tu 2biji..hehehe..
lame2 dah jadi biasa je..

YANG PALING PENTING !! MINUM AIR..ok aku ni tetibe dah jadi ketagih dengan air masak..air kosong...sky juice...hohohoho setiap kali balik je bilik lepas kelas,..mesti tegok air...aku nak senang aku beli je jug terus, huhuhu sehari dalam 3 liter habis la jugak

ok eksersais pulak...mesti korang cakap BORINGGGGGGGGGG...hahahaha first2 memang MALAS ok..nak menapak pi jogging nk gugurkan lemak2 ni..memang setan tu hasut gile2 la...tapi aku tabah hati pikir nak KURUS jerr..hehehe..pi la jogging dalam 3 km (bukitbukau) haaa..mampooo...walaupun dekat tapi berbukit ok !! lepas tu buat star jump 3 kiraan 1, 50 kali pastu buat senaman angkat berat sikit..dumbell aku pinjam orang umah punyer dalam 5kg jer..

walaupun terpaksa jogging dalam keadaan tak makan...memang x letih..sebab kita dah minum air yang banyak, so banyak oksigen supply dalam badan kite..boleh la setakat nak jogging dan latihan sikit2 tu..

dan hasilnya bahagian lengan, peha dan betis dah kurus..yeayyyy!!! *clap3x
bahagian perut pulak dah meleper..tapi masih ade "tayar" sikit kat pinggang..sbb selalu pkai seluar ketat,,,hihihi..so lepas ni aku nk kene go on lagi 2 bulan..huuuuu...

ok kalau bab makan ni aku sangat strict sikit *yela tu*

*TAK MAKAN NASI*
*KURANG MAKAN MAKANAN BERGORENG
*MAKAN MAKANAN TINGGI PROTEIN
*TAK MAKAN CIKEDIS
*MAKAN BANYAK SAYUR SBB XDE KALORI
*MAKAN MAKANAN BERSUP

OK, kalau dah lapar sangat tu makan je la sayur..walaupun benci sayur makan jer,, asalkan boleh buat kenyang, sbab sayur ni x de kalori..heheheh atau makan tomyam PEDAS..boleh tingkatkan metabolisma..hehehe

aku memang lawan nafsu makan aku...kelebihan aku ni adalah aku seorang yang DETERMINE aku berusaha buat sehabis baik..nak capai sesuatu target tu, untuk korang yang nak berdiet tu selamat berdiet ok :)




2 comments:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete