DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Sunday, August 16, 2015

Bakal bergraduasi 2015 !

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnia aku dapat juga bergraduasi uols !!
seronok gilass !!

IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KIMIA ( TULEN) KEPUJIAN

sangat mencabar liku perjalanan aku untuk bergraduasi untuk lepasan ijazah
dah la dulu keputusan SPM aku x bagus sangat, ingatkan terbantut impian nak menjejakkan kaki ke menara gadung..ketentuan ilahi siapa yang tahu.. tup tup aku bakal memegang segulung ijazah !
yeppii!

Sekarang ni aku dah start keje dah, as a CHEMIST/ SAINTIS. tak terpikir pon boleh jadi macam ni! impian mase sekolah rendah terjadi jugak lah.. walaupun mase tu bodoh..tak tau saintis tu ape hehehe
sekarang ni baru tau hazab jadi saintis !! hamekk ko.. *hentak penyapu kat muka sendiri.
tapi keje aku ni jauh la dari rumah, like 45km dari rumah, jauhh !!kat klang kot !
habis duit aku ! duit minyak, makan, tu tak tau lagi nk menyewa ke idok hmmm

susah, so aku apply la dekat2 dengan rumah aku, hampir 50 lebih jugak la aku apply, semua keje aku apply tanpa sikap prejudis..heheeh nak cari pengalaman kan..skang ni pengalaman ZERO, ilekk..
dan masa aku tengah taip entry ni, dapat calling..dari syarikat karmac aluminium !! dapat interview untuk position site supervisor...best ke kerja ni?? aku zero pengalaman..aku try mintak je..tengok rezeki la.. dapat interview pulak tu..ishhkkk...nk kene berterus terang la, mintak training provided kennnn...hehehe

ok tukaq topik pulak la !
ritu aku ade share ngn korang pasal nak kurus kan hehehe..skang dah tak obses sangat nk kurus, sebab dh capai target sikit...cinonet je..hahahah agak la..dah la lepas je balik dari USM dah tak jogging....arghhhh rase macam berat bakal naik je, so aku control makan la jawabnyer..hurmmmm...kasut joging dh beli..bila la nak pakai hohoho
ni abang payung satu gambar..heheeh, agak2 ade yang berkenan tak? cehhh hehehe


1 comment:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete