DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Wednesday, August 26, 2015

Liku Kehidupan

Salam n hi!!
So, interview kerja pasal SITE SUPERVISOR dah semestinyer tak dapat hahaha...sebab aku takde satu qualification..iaitu sijil dari NIOSH (National Institute Of Safety and Health) *hempok muka ngn bantal* ok la takde rezeki di situ aku pi la cari kerja lain, banyak la jugak interview aku pi, cadangnya nak lari dari bidang sains untuk sementara waktu ni. sebab dah jemu !
kerja as CHEMIST pon naik hantu dibuatnya.

So oneday ni aku pi interview 99 speedmart untuk jawatan yang agak vogeh.. 
ASSISTANT BRANCH MANAGER
aku pi interview tu kat jalan sg besi, area sg besi jugak lah, memang ramai mase tu, lebih kurang dalam 30++ orang, rase macam takde peluang je nak dapat, so tak mengharap ler dok..

yang aku salute 99speedmart ni, walaupun mostly chinese yang interview kami, depa suma fasih cakap MELAYU ok..

ingat memang tak dapat lahh kan, tengok suma dok cakap hebat, hensem, cantik..hahahah aku pulak selekeh...cehhh *tampar diri*

then, lepas 3 hari lepas tu, yakni hari ni, dapat panggilan, die cakap aku diterima bekerja !!
ALHAMDULILLAH!!!

Akhirnya dapat jugak kerja, so aku dah boleh hantar surat resign !!! hehehe
*joget* lepas ni aku akan belajar almost 70 percent bende baru !! huhu 
so 99 speedmart ni sediakan orientation, nak kene pi la baru tau kan..
ok!
Doakan berjaya !

7 comments:

  1. Hai luqman..sharela mcm mana interview tue? Esok sy ada interview yg sama

    ReplyDelete
  2. Hi, berapa gaji utk asst. store manager?

    ReplyDelete
  3. Hai luqman,maaf brtnya,saya dapat pnggilan iv sbgi Asst Branch manager di Jalan kebun,boleh saya tau ,apa apa tips atau soalan yang akan dtnya semasa iv tu nanti sebab tengok email dia hntar 30 org kena panggil iv..risau plak jd nya

    ReplyDelete
  4. Hai luqman,maaf brtnya,saya dapat pnggilan iv sbgi Asst Branch manager di Jalan kebun,boleh saya tau ,apa apa tips atau soalan yang akan dtnya semasa iv tu nanti sebab tengok email dia hntar 30 org kena panggil iv..risau plak jd nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai adam aizat..sy nk tnya..mcm mne ye kptusan awk mse iv tu?mudah ke x ye?

      Delete
  5. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete