DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Thursday, May 26, 2016

Beli Kereta Pertama !

Hi uols !!
Dah lama berfikir nak beli kereta ni, yelah as uols know, kereta family NISSAN SARENA tu dah hancur JAHANNAM ! dah lama kereta tu rosak, dari 3 tahun lepas lagi, sebab tu la susah nak kemana mana, jalan jauh je berhenti tiba2, power tak cukup, memang azab la nak tukar spare part semua tu..kereta import la katekan..semua barang mahal melambung..lagi2 lepas GST..perghhhh sekali rosak RM400++ melayang mane nak cekau duit..

LAST2 kereta tu dah tak boleh pakai !! hahahah
guna la kereta kakak yang uzur tapi ok lagi..bumbung bocoq..hahah 
so dari bulan satu ritu aku dah survey kereta ni..yelah gaji x lah besau mane..just wanna buy national car je.
either PRODUA or PROTON

So lepas survey 4 bulan lebih, aku pilih kereta proton saga plus manual~ 
hahahah jimat je uols, installmen pon below 400. WORTH IT !

why I chose this car?
1.of course bcoz it is CHEAP !
2.lagi satu compartment die besaqq baq hang..boleh sumbat kau dengan bini kau lagi dalam tu.
lepas tu interior die agak kemas tak byk sgt butang dan clean, tapi tak semua suka..hahah aku je pelik sikit ~ the lesser button , more happier hidup aku (cehh tipu2).
3. dari jauh nmpak mcm kereta sedan biasa, takdelah kemetot mcm katak..hehehe
4. kalau jalan jauh selesa, aku pernah try bwk saga FL dari KL-IPOH, segonokkk..
5. kereta nampak elegant walaupun murah~ hahahah

SOOOOOO right now, bank dah telefon, bgtau semua tu ini..and the sad thing is rate kereta dapat 3.25...choiiiiii tggi nokkk ni sebab BLR (Base Landing Rate) kerajaan saje naik kan rate sebab kerajaan dah kaya, ekonomi stabil, so die naikkan rate supaya rakyat tak berhutang ngn bank..dannn kerajaa nk elak hutang isi rumah bertambah...huhuhu

This is my first time applying LOAN, so, I've to do sooo much reading to know how to calculate, and to determine the policy.. haaa bukan mudah ek nk beli kereta =.=

Lepas ni aku hapdate, sama ada loan aku diterima atau tak...hahah kalau tak diterima pon tak kisah..bukan mati pon....apply la lagi lepas setahun..hehehehehe
 byeeeee

1 comment:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete