DAFTAR LINK ANDA DISINI

Followers

Friday, May 6, 2016

Coretan Kehidupan Kejayaan | Kejatuhan | Kesedihan

 Hello Guys,

I felt like forever not updating this blog..fuhhh.. Banyak perkara terjadi lately
nanti aku ceritalah satu persatu hehe...

NOVEMBER 2015

Alhamdulillah , Thank to Allah, finally I'm finished my studies in chemistry at USM, saat paling gembira sebab dapat melangkah ke menara gading dan habiskan pelajaran dengan jayanya..I felt like this was a dream, I cant imagine how i can be so like einstein..Although I'm just an average student in high school.

Thank to Allah, this all happen because of Allah willing, kita tak tahu apa yang akan terjadi masa depan, cuma kita perlu berusaha untuk dapatkan apa kita mahu. berkalung emas uols, I've make my family proud ! Alhamdulillah

with these, I would like to extend my gratitude to all my friends and lecture yang dah banyak bantu masa buat fyp dan support me :)

USM will forever in my heart. Insya- Allah terfikir untuk sambung lagi, tapi tak tahu dalam bidang apa, cuma I hope everything will be smooth and pray hard for the sake of my future.


DISEMBER 2015

Alhamdulillah rezeki aku, aku diterima bekerja di Celcom Axiata bawah bidang IT, eventhough it is not my course in uni, but who care right, ada rezeki kita ambil saja, siapa yang tak nak duit kan :)

gaji pun Alhamdulillah boleh bagi mak sikit untuk berbelanja, btw it just temporary, because I would like to further my master - InshaAllah !!

about my job was not much cause, it just a job, nothing beyond boundaries hehehe.

APRIL 2016

15th April 2016 8;14;00 pm, my father was passed away, leaving me, and will not see me ever, It so hard for me to forget my father. Abahlah yang terbaik, I'm salute with him, Allah really love him so much.

the doc said it was internal bleeding, we just accept the truth that our beloved father was not around anymore. Tersangat sedih, nasib baik abah sempat tengok cucu ketiga dan melihat aku konvo dengan jaya. Allah, aku tak berjaya lagi, Abah tak dapat tengok anak bongsu ini berjaya dalam hidup

Abah kuat, he's strong..2 time his heart beat stopped but he fight till the end. Tenanglah disana, segala penat lelah abah sudah pun lepas InshaAllah.

Inilah peristiwa yang penting dalam hidup aku yang I wanna sharing with you guys, If you guys still have your parent, love them everyday like there is no other tomorrow.

1 comment:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete